Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A címvédővel került egy csoportba a csíki és a vásárhelyi kosárcsapat a kupában

Horváth Bálint Ottó 2022. július 25., 17:34

Szerdán délben Ploiești-en kisorsolták az idéntől új rendszerben zajló férfi kosárlabda Román Kupa csoportjait. A két székelyföldi együttes, a Marosvásárhelyi VSK és a VSK Csíkszereda a bajnoksághoz hasonlóan a kupában is azonos csoportba került, a D jelű trióban a címvédő CSO Voluntari gárdájával kell majd megküzdeniük.

A címvédővel került egy csoportba a csíki és a vásárhelyi kosárcsapat a kupában
Az egyik legkeményebb ellenféllel kell szembenézniük, a CSO Voluntari egymás után kétszer is megnyerte a kupasorozatot. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

A kupasorozatban részt vevő 18 csapatot hat, egyenként három együttesből álló csoportba sorolták, ahol mindenki mindenkivel játszik. A sorsolás után a hat torna rendező klubjait licitálás után döntötték el, a csíkszeredai és a marosvásárhelyi együttes Voluntari-ban játszik. A csoportküzdelmekre rögtön az első bajnoki forduló lejártával, október 1. és 3. között kerül sor.

Minden csoport győztese, valamint a két legjobb második helyezett kvalifikálja magát a nyolcas döntő tornára, amelyet február 11–15. között rendeznek meg.

Férfi kosárlabda Román Kupa, a csoportok összetétele

A csoport: Nagyváradi VSK, FC Argeș Pitești, CSM Ploiești; 
B csoport: SCMU Craiova, Bukaresti Laguna, Konstancai Atletic;
C csoport: Kolozsvári U-BT, Bukaresti Steaua, Bukaresti Dinamo;
D csoport: VSK Csíkszereda, CSO Voluntari, Marosvásárhelyi VSK;
E csoport: Nagyszebeni CSU, CSM Târgu Jiu, Temesvári SCM;
F csoport: Bukaresti Rapid, CSM Focșani, Galaci CSM.

Mint ismert, korábban a bajnokság lebonyolítása is megváltozott, első körben az együtteseket két konferenciára osztják, figyelembe véve az előző szezonban elért helyezéseiket. A leosztás szerint a két székelyföldi csapat, a Marosvásárhelyi VSK és a VSK Csíkszereda az 1. konferenciában a bajnoki címvédő Kolozsvári U-BT, az FC Argeș Pitești, az SCM U Craiova, a Nagyszebeni CSU, a CSM Ploiești, a CSM Târgu Jiu és a Bukaresti Rapid mellé kapott besorolást.

Az alapszakaszban 18 forduló keretében (minden fordulóban egy csapat szabadnapos lesz) oda-visszavágókat rendeznek, ezt követően két értékcsoportban folytatódik a bajnokság. A menetrend szerint a Nemzeti Liga első fordulóját szeptember 28-án rendezik, amikor a Marosvásárhelyi VSK az FC Argeș Pitești, míg a VSK Csíkszereda a SCM U Craiova otthonában mutatkozik be az új idényben.

A szezon hivatalosan szeptember 17-én kezdődik, amikor lejátsszák a Román Szuperkupa-mérkőzést a bajnok Kolozsvári U-BT és a kupagyőztes CSO Voluntari között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.