Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Veszprémben védte meg bajnoki címét a Szeged

MTI 2022. június 11., 21:19

A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a magyar férfi kézilabda NB I-ben. Egy találattal nyert a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Veszprémben védte meg bajnoki címét a Szeged
Végletekig kiélezett csata után dőlt el az aranyérem sorsa Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Egy hete Szegeden 29–28-as győzelmet aratott a Telekom Veszprém a magyar férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén, így Momir Ilic csapata nagy esélyt kapott, hogy hazai pályán harcolja ki az aranyérmet.

Végig kiélezett volt a küzdelem, többnyire a szegedieknél volt az előny. Az utolsó percben mégis a veszprémiek kezében volt a bajnoki cím, hiszen 29–29-es döntetlennél támadhatott. Edzőjük időt kért 34 másodperccel a vége előtt, de a csapat képtelen volt kijátszani az időt, egy labdavesztést követően pedig volt még annyi ideje a Szegednek, hogy Rosta az utolsó másodpercben bedobja a győztes találatot (29–30).

Ez a gól a Szeged ötödik bajnoki címét, egyben első címvédését jelentette.

A 2016/17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós finálét a férfi élvonalban. A párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

Ez volt az utolsó szezon a férfi NB I-ben, amikor a fináléban azonos gólszám esetén a több idegenben lőtt gól döntötte el a párharcot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.