Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Női kézilabda Eb-selejtező: a magyarok visszavágtak a spanyoloknak

MTI , Székely Sport 2022. március 06., 12:40 utolsó módosítás: 2022. március 06., 14:09

A magyar női kézilabda-válogatott 30-27-re győzött Spanyolország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, szombaton Santanderben, ezzel nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

Női kézilabda Eb-selejtező: a magyarok visszavágtak a spanyoloknak
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A spanyolok a tizedik percben 8-6-ra vezettek, ekkor Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért. A magyaroknál elsősorban a védekezéssel volt probléma, hiányzott a kellő agresszivitás, de a cserék után ez rendeződni látszott. Szikora Melinda védéseire alapozva egyenlített a csapat, és mivel az első félidőben szinte végig felváltva estek a gólok, igazságos döntetlen volt az állás a szünetben. A sok mozgással védekező hazaiak ellen a magyar beállók hatékonyak tudtak lenni, ezért erre az ellenfél jobban figyelt a fordulás után.

A vendégek a nyolcadik perc után a 37. percben visszavették a vezetést, sőt egy 9-2-es sorozat végén már 27-21-es előnyben voltak, bő tíz perccel a vége előtt. Ekkor a támadójáték, a visszarendeződés és a védekezés is jól működött.

A magyar siker ekkor már biztos volt, csak a különbség volt a kérdés, és mivel a vége 30-27 lett, a magyarok megnyerik csoportjukat, ha a hátralévő két fordulóban legalább annyi pontot szereznek, mint a spanyolok.

„Alaposan elemeztük a hazai vereséget, voltak ezúttal is hibáink, de nem kaptunk gólt indításból, a szünet után javult a védekezésünk, és ez volt a siker egyik kulcsa” - nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Hozzátette, mindenkire szükség van a csapatban, mindenkinek bíznia kellett magában, és lelkileg nagyon fontos győzelmet arattak.

A két csapat szerdai találkozóján Tatabányán a mérkőzés nagy részében a magyarok vezettek, de a spanyolok két perccel a vége előtt fordítottak, és végül 30-28-ra nyertek.

A magyar együttes három győzelemmel és egy vereséggel az élen áll a csoportban, legközelebb április 21-én Portugáliában lépnek pályára, 24-én pedig Szlovákiát fogadják a zárófordulóban.

Női kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 4. forduló:
Spanyolország-Magyarország 27-30 (15-15).

Magyarország: 
Szikora - Schatzl 1, Szöllősi-Zácsik 5, Hornyák 1, Vámos 4, Klujber 3, Lukács, cserék: Bordás 4, Tóvizi 2, Planéta 1, Márton 1, Kuczora 1, Kovács A. 3, Kácsor 3, Lukács 1, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/4 mérkőzés (122-109), 2. Spanyolország 6/4 (113-108), 3. Portugália 2/3, 4. Szlovákia 0/3.
Újabb román vereség a dánoktól

Ahogyan várható volt, akárcsak a két válogatott szerdai, Mioveni-ben rendezett mérkőzése, a szombati összecsapás is a dánok győzelmével ért véget, a románok azonban a hét helyett ezúttal öt góllal maradtak alul Odensében. Adrian Vasile szövetségi kapitány csapata Cristina Neagu nélkül utazott el a kiszállásra, és ismét gyengén kezdett, a skandinávok 7–2-re elhúztak, de az első félidő végére sikerült felzárkóznia, a szünetben három találat volt a hátránya. A folytatásban azonban már nem tudta tartani a lépést, a dánok robogtak az újabb győzelmük felé, amelyhez nem fért kétség.

A két vereség miatt a román csapat lecsúszott a csoport harmadik helyére, mivel Ausztria, ha nem is könnyen, de a papírforma szerint mindkét meccsét megnyerte Feröer ellen.

A selejtező áprilisi zárásakor Románia előbb kötelezően be kell gyűjtse a két pontot a feröeriek vendégeként, hogy aztán hazai pályán sorsdöntő mérkőzést vívjon az osztrákokkal a második, továbbjutást érő hely megszerzéséért.

Női kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 4. forduló:
Dánia–Románia 32–27 (13–10).
Románia: Ciucă, Hosu – Tîrcă 7, Pintea 7, Bazaliu 5, Dincă 2, Subțirică-Iovănescu 2, Dache 1, Ostase 1, Moroianu 1, Dindiligan 1, Zamfirescu, Polocoșer, Harabagiu, Badea. Szövetségi kapitány: Adrian Vasile.

A csoport állása: 1. Dánia 8 pont/4 mérkőzés, 2. Ausztria 5/4, 3. Románia 3/4, 4. Feröer 0/4.

A csoportok első két helyezettje jut ki a novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok csapatai.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.