Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem tudtak visszavágni az osztrákoknak a román kézilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2024. január 12., 21:30

Elveszítette a bemutatkozó mérkőzését a németországi Európa-bajnokságon a román férfi kézilabda-válogatott, a B csoport pénteki játéknapján egy félidőt bírta Ausztria ellen, és végül hét góllal maradt alul.

Nem tudtak visszavágni az osztrákoknak a román kézilabdázók
Egy félidőt bírták a románok. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Federația Română de Minifotbal

A román válogatott 28 év után szerepel újra a kontinens legjobbjai között, története során a harmadik alkalommal jutott ki az Eb-re. A spanyol Xavi Pasqual szövetségi kapitány által irányított együttes ismerős ellenféllel szemben mutatkozott be a tornán, a B csoport első meccsén Ausztriával találkozott, amely a selejtezőben mindkétszer legyőzte a trikolórokat.

Nagyon szoros játékot hozott az első félidő, amelynek nagy részében rendszerint az osztrákoknál volt az egy-, kétgólos előny. A román csapat azonban remekül tartotta magát, a kapusuk, Ionuț Iancu több bravúrt is bemutatott, sőt néhány alkalommal rövid ideig még a vezetést is átvették. Két játékosukat viszont elveszítették, Nicușor Negru és Liviu Caba a megengedettnél durvább szabálytalanságok miatt piros lapot kaptak. Ennek ellenére a szünetig még teljesen nyitott volt az összecsapás, Ausztria egy góllal bizonyult jobbnak.

A folytatásban viszont sikerült a románokra erőltetnie a játékát az osztrák gárdának, amely hamar négy találattal elhúzott, majd ez a különbség állandósult a felek között. A román játékosok nem adták fel, két gólra még felzárkóztak, de többre már nem futotta a részükről, a végén pedig az osztrákok egymás után találtak be, és fölényesen, 31–24-re nyertek.

A román kézilabdázók vasárnap 19 órától lehetetlen küldetés elé néznek, hiszen a végső győzelemre is esélyes Spanyolországgal játszanak, amely a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes volt, 2018-ban és 2020-ban pedig Európa-bajnoki címet szerzett.

Férfi kézilabda, Európa-bajnokság, B csoport, 1. forduló:

Románia–Ausztria 24–31 (14–15).
A románok gólszerzői: Grigoraș 6, Buzle 4, Stanciuc 4, Nistor 3, Cumpănici 2, Ilie 2, Rotaru 1, Dedu 1, Ghiță 1.

A másik mérkőzésen:
Spanyolország–Horvátország – péntek 21.30.
A román válogatott kerete

Kapusok: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (Konstanca).
Mezőnyjátékosok: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (Konstanca), Călin Dedu (Dinamo), Nagy Róbert (Nagybánya), Adrian Rotaru (Bukaresti CSM), Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (Konstancai CSM), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Nagybánya), Cristi Ghiță (Torda), Gabriel Ilie (Konstancai CSM), Marius Sadoveac (Temesvári Poli), Liviu Caba (Konstancai CSM), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.