Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem fértek be a székelyek a tornagyőztes román kézilabda-válogatottba

Horváth Bálint Ottó 2023. december 30., 12:54 utolsó módosítás: 2023. december 30., 12:56

Megnyerte a hazai rendezésű Kárpátok Kupája felkészülési tornát a román férfi kézilabda-válogatott, amely két győzelemmel hangolt a januári németországi Európa-bajnokságra.

Nem fértek be a székelyek a tornagyőztes román kézilabda-válogatottba
Két győzelemmel hangoltak a németországi Európa-bajnokságra a piros mezes románok Fotó: Facebook/Federatia Romana de Handbal

Az elmúlt napokban Pitești-en zajlott barátságos megmérettetésen négy együttes vett részt, a házigazdák mellett Szlovákia, Görögország és Georgia, utóbbi két csapat szintén érdekelt lesz a kontinensviadalon.

Az elődöntőben Románia fel tudott állni a hátrányból, és második félidei eredményes támadójátékával 31–27-re múlta felül a görögöket, míg a döntőben szoros küzdelemben szintén a szünet után lépett el, és végül 31–25-re győzte le Georgiát. A harmadik helyet Görögország szerezte meg, a kisdöntőben 35–23-ra nyert a szlovákok ellen.

A román válogatott korábban kijelölt bővített keretében három székely kézilabdázó is szerepelt, Szász András, Balázs Botond és Csog Vencel. A felkészülési tornára viszont egyikük játékára sem számított a spanyol Xavi Pasqual szövetségi kapitány és stábja, így lemaradnak az Eb-ről.

A Kárpátok Kupája után Románia még három barátságos meccset játszik a január 10. és 28. között rendezendő németországi Európa-bajnokság előtt, a jövő héten Svájcban a Yellow Cup elnevezésű torna keretében a hazaiak mellett Argentína és Bosznia-Hercegovina lesznek az ellenfelei.

Az Eb B csoportjában a románok nagyon erős ellenfelekkel találkoznak, Spanyolország a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes volt, Horvátország szintén a világélmezőnyhöz tartozik, Ausztria pedig mindkétszer legyőzte őket a selejtezők során. A kvartettből az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.

A román férfi kézilabda-válogatott kerete a Kárpátok Kupáján

Kapusok: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (Konstanca).
Mezőnyjátékosok: Nicușor Negru (Dinamo), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărâță (Steaua), Ionuț Nistor (Konstanca), Tudor Buguleț (Dinamo), Alexandru Ghivil (Torda), Călin Dedu (Dinamo), Nagy Róbert (Nagybánya), Valentin Neagu (Steaua), Adrian Rotaru (Bukaresti CSM), Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (Konstanca), Gabriel Ilie (Konstanca), Tudor Botea (Nagybánya), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Nagybánya), Cristi Ghiță (Torda), Marius Sadoveac (Temesvár), Liviu Caba (Konstanca), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.