Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon kikaptak a románok a kézilabda Eb-n

Sebestyén Ervin 2024. január 14., 22:11 utolsó módosítás: 2024. január 14., 22:18

Második vereségét szenvedte el a román válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, vasárnap este Spanyolország ellen kaptak ki 36–24-re, ezzel pedig ők az egyetlen nemzeti gárda a B kvartettben, amelyik még nem szerzett pontot.

Nagyon kikaptak a románok a kézilabda Eb-n
Szenzációsan játszottak a spanyolok, esélyük sem volt a románoknak Fotó: Facebook/Real Federación Española de Balonmano

Majdnem telt ház előtt mérkőzött meg egymással a két csapat a mannheimi SAP Arenában, 13 293 néző volt kíváncsi a találkozóra. Jól kezdtek a románok, a legelején még 5–3-ra vezettek is, azonban szépen lassan tempót váltottak a spanyolok, amit már egyre nehezebben bírtak a trikolórok. A szünethez érve már 12–17 állt az eredményjelzőn, a spanyolok kényelmes előnyből várhatták a folytatást.

Ahogyan az várható volt, a második félidő sem hozott változást, a románok futottak az eredmény után, azonban egyre inkább csak nőtt a különbség a felek között. A végére 36–24-re győzött Spanyolország, ez volt az első sikerük a kvartettben, miután az első fordulóban kikaptak a horvátoktól.

Románia nemzeti csapata két játéknapot követően szerzett pont nélkül a negyedik helyen áll, az utolsó csoportmeccsüket kedden, 19 órától játsszák a horvátok ellen.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, B csoport, 2. forduló:
Románia–Spanyolország 24–36 (12–17)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.