Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kijutott az országos döntő tornára a Székelyudvarhelyi Szejke SK fiúkézilabda csapata

Józsa Csongor 2024. május 10., 12:56

A csoportkört nagyon simán vették, a rájátszásban nagy küzdelemben, az utolsó fordulóban elért sikerrel biztosították be helyüket a legjobb nyolc közé.

Kijutott az országos döntő tornára a Székelyudvarhelyi Szejke SK fiúkézilabda csapata
Az elején könnyedén ment minden, aztán az utolsó meccs döntött a Székelyudvarhelyi Szejke SK csapatának Fotó: Facebook/SzejkeSK

Idén sem marad országos döntő tornán való szereplés nélkül a székelyudvarhelyi kézilabda utánpótlás. A tavaly a Székelyudvarhelyi Szejke SK ifi 4-es (U12) lány- és fiúcsapata volt ott, idén pedig az ifi 3-as (U14) fiúkézilabda együttese vívta ki a finálén való szereplést.

A versenykiírás szerint az alapszakasszal kezdődött a bajnokság, a szakszövetség tizenkét csoportot alakított ki, a Szejke SK az E jelűbe került, nagyon simán mind a hat találkozóját nyerve jutott a rájátszás felsőházába.

A play-offban már nem mentek olyan egyszerűen a dolgok a Kopacz István Csongor által irányított gárdának. Pontosabban három vereséggel indítottak. Ezt követően rendezték soraikat, a folytatásban csupán az éllovas HC Buzăuval szemben maradtak alul. A csütörtöki zárófordulóban úgy léptek pályára a Marosvásárhelyi LPS otthonában, hogy egy győzelem esetén megőrzik második pozíciójukat a tabellán, ami egyenlő az országos döntő tornára való kijutással.

A Székelyudvarhelyi Szejke SK U14-es fiúcsapata Fotó: Facebook/SzejkeSK

Csak a találkozó eleje volt szoros, elhúzott a vendégcsapat, 21–18-ra vezettek a szünetben, végül 44–38-ra diadalmaskodtak.

Nagy sikert könyveltek el, ott van az ország legjobb ifi 3-as korosztályú csapata között a Székelyudvarhelyi Szejke SK.

Legutóbb 2012-ben sikerült ebben a korcsoportba, az U14-eseknél székelyudvarhelyi együttesnek az országos döntő tornára való kijutásra. Akkor az SZKC színeiben játszó fiatalok negyedik helyen végeztek.

Ebben a szezonban két másik udvarhelyi utánpótláscsapat, az ifi 2-es korosztályú (U16) fiúk, illetve a 3-as lányok az alsóházi rájátszás országos döntő tornáján vehet részt. Mindkét gárda az ISK színeiben vívta ki ezt.

A Székelyudvarhelyi Szejke SK U14-es együttesének kerete: Vass Előd, Ferenc Attila (kapusok), Máthé Lóránd, Jakab Bence, Vajda Máté, Péter Botond, Balla András, Salánki Márk, Osváth Leonárd, Vajda Magor, Balogh-Cioni Örs, Balázsi Benedek, Bálint Dániel, Baczó Attila, Papp Dániel, Lukács Bálint. Edző: Kopacz István Csongor, kapusedző: Kovács Norbert.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.