Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kettős győzelemmel jutottak ki a női kézi-vb-re a magyarok és a románok

MTI 2023. április 12., 23:46 utolsó módosítás: 2023. április 13., 00:14

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.

Kettős győzelemmel jutottak ki a női kézi-vb-re a magyarok és a románok
Végig előnyben játszottak, de nehezen őrizték meg előnyöket a magyarok Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyarok 25-21-re nyerték meg a párharc első mérkőzését, szombaton Hafnarfjördurban.

Hazai pályán remekül kezdett a magyar válogatott, jó védekezéssel, labdaszerzésekkel és gyors gólokkal 4-1-re elléptek. Felállt védőfallal szemben is hatékonyak voltak a magyarok, így tovább növelték a különbséget.

A folytatásban Klujber Katrin vezérletével 5-0-s sorozatot produkáltak és 17-9-re elhúztak a magyarok, de erre még a szünet előtt egy 5-0-s szériával válaszolt Izland, ráadásul a keret egyetlen jobbátlövője, Klujber piros lapot kapott, mert büntetőből fejbe lőtte az ellenfél kapusát (17-14).

A házigazdák rossz időszaka a második félidőben is folytatódott, majd a magyar szakvezetésnek időt kellett kérnie, mert az északi szigetország csapata - a magyar hibákat kihasználva - felzárkózott egy gólra (20-19).

A 47. percben megint csak egy volt közte, mert nem változott a játék képe, a vendégek nagyon küzdöttek, a jobbátlövő nélkül nehéz helyzetben lévő hazaiak sokat hibáztak.

A hajrában Vámos Petra és Debreczeni-Klivinyi Kinga góljaival megint nőtt az előny, így végül a győzelem nem forgott veszélyben.

A román válogatott szintén kettős győzelemmel váltotta meg jegyét a vb-re. A kijutását már lényegében a múlt hétvégi hazai mérkőzésen bebiztosította, amikor 35-20-ra nyert Portugália ellen, de még a szerda esti idegenbeli visszavágót is megnyerte 28-24-re.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

Női kézilabda, világbajnoki selejtező, visszavágó:
Magyarország-Izland 34-28 (17-14).
Magyarország: Bíró - Schatzl 3, Kuczora 6, Füzi-Tóvizi 2, Vámos 8, Klujber 7, Győri-Lukács 3, cserék: Bordás, Kukely 1, Töpfner, Pásztor, Debreczeni-Klivinyi 3, Janurik, Márton, Juhász 1
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 59-49-es összesítéssel

Izland-Románia 24-28 (8-13).
Továbbjutott Románia, kettős győzelemmel, 63-44-es összesítéssel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.