Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két kézicsapat alsóházi fináléban szerepel, egy még bejuthat az országos döntőbe

Józsa Csongor 2024. április 29., 13:47

Két korosztályban zárult az ifjúsági kézilabda-bajnokság rájátszása. Veretlenül nyerték az alsóház csoportkörét a Székelyudvarhelyi ISK csapatai.

Két kézicsapat alsóházi fináléban szerepel, egy még bejuthat az országos döntőbe
Illusztráció Fotó: Facebook/Határok nélkül • Kézilabda és kulturális fesztivál

Az alapszakaszt követően két mezőnyre szakadt az ifjúsági kézilabda-bajnokság. A legjobbak a felsőházban az országos döntőben való szereplésért harcolhattak tovább, míg a többiek az alsóházba kerültek, ahol ugyancsak rendeznek bajnoki finálét az itteni legjobb nyolc gárda számára.

A Székelyudvarhelyi ISK két együttessel, a fiúknál az U16-os, a lányoknál meg az U14-es korcsoporttal a play-outba került. Itt a csoportkört mindkét csapat úgy nyerte, hogy a hat fordulót követően százszázalékos mutatót produkáltak.

Ez azt jelenti, hogy bejutottak a vigaszági országos fináléba, amit május végén tartanak.

Fotó: Beliczay László

Még egy székelyudvarhelyi kézicsapat, a Szejke SK U14-es fiúgárdája érdekelt a rájátszásban. Ők a felsőházban az utolsó előtti fordulón vannak túl, ráadásul a második helyről várják a zárómeccset a Marosvásárhelyi LPS ellen. Amennyiben ezt sikerrel veszik, akkor ők az ország legjobb nyolc klubja között a bajnoki serlegért küzdhetnek meg.

A legnagyobbak, az U18-as korcsoport számára már lejárt a bajnokság, itt a Székelyudvarhelyi ISK bejutott a felsőházi rájátszásba, innen nem ugrotta meg a belépést a fináléba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.