Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felszállt a köd, ott lesz a kézilabda élvonalban a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. április 25., 13:34 utolsó módosítás: 2024. április 25., 15:45

A csütörtöki tanácsülésen átcsoportosítottak pénzösszegeket, egy millió lejt szavaztak meg a városatyák a férfi kézilabda együttesnek, így egy év kihagyás után ismét ott lesznek a Bölények Ligájában. Megerősítették, beiratkoznak az élvonalba.

Felszállt a köd, ott lesz a kézilabda élvonalban a VSK Székelyudvarhely
A fiúk a pályán kiharcolták, a városi tanácsosok pedig pozitívan bírálták el a feljutást Fotó: László Ildikó

A VSK Székelyudvarhely a 2022–2023-as idényt követően búcsúzott a férfi kézilabda első osztályától, az idei szezont pedig azzal a gondolattal, célitűzéssel indította, hogy megtartva a keret gerincét, viszonylag simán jusson vissza a Bölények Ligájába.

Ez négy fordulóval az A osztály felsőházi rájátszásának vége előtt matematikailag sikerült, a Sipos Lóránt által irányított együttes ebben az idényben csupán egy alkalommal hagyta el a játékteret vesztesként, a pár döntetlen mellett csak nyertes összecsapásokat könyvelt el.

Fotó: László Ildikó

Ezen naptári év elején mégis úgy tűnt, hogy a kellő anyagi háttér biztosítása nélkül nem lesz élvonalbeli gárdája a városnak. A székelyudvarhelyi éves költségvetés megszavazásánál ugyanis a városi tanácsosok 500 ezer lejt hagytak jóvá a Városi Sportklub kézilabda szakágának.

A Székely Sport is többször írt a témával kapcsolatosan, miután pedig a csapat a pályán elérte, hogy kivívta a Bölények Ligájába való indulási jogot, újból a tanácshoz fordult. Ez a csütörtöki rendes havi ülésen a kért 2 millió lejből 1 milliót különböző átcsoportosítások után megszavazott.

„A fiúk kivívták a feljutást, ezt pedig a városi tanács pozitívan értékelte. Ez mindenképp siker számunkra, egyben azt is jelenti, hogy igen, beiratkozunk, ott leszünk a Bölények Ligája soron következő szezonjában.

Az előző és ez a pénzösszeg nem elegendő, hozzá kell tennünk támogatásokból 1 millió lejt ebben a naptári évben. Erre is készen állunk” – nyilatkozta a Székely Sportnak a VSK elnöke, Mester Zoltán.

Mester Zoltán Fotó: Beliczay László

Hozzátette, a leadott iratcsomóba az szerepel, hogy 5 millió lejes költségvetés szükséges az élvonalbeli szerepléshez.

„Még időben érkezett a megerősítés, hogy Székelyudvarhely neve ott kell legyen a legjobbak között. Ezúttal nem úgy vágunk majd neki, hogy az utolsó pillanatban alakítjuk ki a játékoskeretet, mint tettük azt két évvel ezelőtt. Már eddig is beszélgettünk olyan kézilabdázókkal, akik innen indultak, visszajönnének. Most jön az az időszak, amikor az aláírásukat is megszerezzük. Olyan keret kialakításában gondolkodunk, amellyel ezúttal megragadunk az élvonalban, nem pedig a bennmaradás, vagy a tisztes helyállás lesz a célkitűzés” – tette hozzá a VSK Székelyudvarhely vezetője.

A férfi kézilabda A osztály play-offjából még hátra van három forduló, a székelyföldiek legközelebb április 30-án, kedden 18 órától a városi sportcsarnokban lépnek pályára, akkor a feljutást szintén már kiharcoló, a tabellán a második helyezett CSM Alexandria lesz az ellenfelük.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.