Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vincze Péter gólt ütött Szlovéniának, de újra kikapott a magyar hokiválogatott

Dobos László 2023. május 05., 09:27 utolsó módosítás: 2023. május 05., 09:28

A magyar jégkorong-válogatott a hajrában kapott két góllal 4–2-es vereséget szenvedett Szlovéniától a jövő pénteken kezdődő elit-világbajnokságra készülő együttesek csütörtökön esti barátságos mérkőzésén az MVM Dome-ban.

Vincze Péter gólt ütött Szlovéniának, de újra kikapott a magyar hokiválogatott
Galérianézet
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott első gólját Vincze Péter, a Gyergyói HK játékosa ütötte. A magyar bő keretnek négy székelyföldi születésű játékos, Mihály Ákos, Bartalis István (mindkettő Hydro Fehérvár AV19), Fejes Nándor (Gyergyói HK) és Sofron István (Csíkszeredai Sportklub) a tagja, de a válogatottal készül két erdélyi csapatnál hokizó anyaországi hokis, Vincze Péter (Gyergyói HK) és Kóger Dániel (Brassói Corona) is. A válogatott egyik másodedzője Szilassy Zoltán, aki idén tavasszal Erste Ligát nyert a Gyergyói HK-val.

Ez volt az első, nézők előtt rendezett hivatalos jégkorong-mérkőzés az MVM Dome-ban, ahova közel 9000-en látogattak ki.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A hazai keretből ezúttal a kapus Horváth Dominik, a hátvéd Falus Ádám és Szirányi Bence, a csatár Vértes Nátán, Kóger Dániel, Mihály Ákos és Németh Kristóf maradt ki. A kapuban Bálizs Bence helyett Rajna Miklós kezdett, míg Hári János és Sebők Balázs mellé ezúttal Galló Vilmos került az elsőszámú csatársorba, Sofron István pedig Erdély Csanád és Bartalis István mellé a másodikba. A szerdán pihenő Nagy Gergő Papp Kristóffal és Terbócs Istvánnal alkotta a támadótriót, a negyedik sor – Csányi Karol, Nagy Krisztián, Vincze Péter összeállításban – változatlan maradt.

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata az eddigi tíz felkészülési összecsapásán kilencedik vereségét könyvelhette el. Ez volt a 39. egymás elleni ütközet, a mostani, 31. szlovén siker előtt hat magyar diadal és két döntetlen volt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kedden, ismét az MVM Dome-ben a kanadai válogatott ellen lép jégre a magyar válogatott, amely a világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) csapatával találkozik Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió 1/A-ba, az első négy pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szlovénia 2–4 (1–2, 1–0, 0–2).
Gólszerzők: Vincze (9.) és Galló (35.), illetve Tomazevic (10.), Drozg (18.), Cimzar (58.), Gregorc (59.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.