Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Václav Novák szerint a Sportklubnál a fáradtság nem lehet kifogás

Dobos László 2024. március 24., 10:23

A magyar bajnok Ferencváros szombaton hazai pályán 6–1-re legyőzte a Csíkszeredai Sportklubot a jégkorong Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, és ezzel egyenlített a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban. Folytatás kedden, Csíkszeredában.

Václav Novák szerint a Sportklubnál a fáradtság nem lehet kifogás
Nagy vereségbe szaladt bele a Csíkszeredai Sportklub Fotó: Tumbász Hédi

Az első találkozót pénteken 4–2-re a székelyföldi alakulat nyerte, szombaton azonban visszavágott az FTC-Telekom, a 6–1-re nyerő hazai zöld-fehérek speciális egységei fenomenálisan működtek, egy fórgólt ütöttek, míg hat emberhátrányból egyetlen gólt sem kaptak, mi több kettős emberhátrányban is betaláltak.

A Ferencváros vezetőedzője, Fodor Szabolcs azt mondta a szombati mérkőzés után, hogy végig dominálták a mérkőzést. „Beszéltünk egy nappal korábban arról, hogy mekkora jelentősége van a speciális játéknak, ami ma rendben volt, a tegnapival ellentétben ma hibátlan volt az emberhátrányos védekezésünk, és lőttünk két gólt emberelőnyben. Ami pedig talán még fontosabb, hogy ezúttal hatvan percen keresztül végig úgy játszottunk, ahogy kell. Akkor van esélyünk sikeresnek lenni, ha egy teljes meccsen át jól tudunk játszani, és ez sikerült. Azt gondolom, hogy ma végig domináltuk a mérkőzést” – nyilatkozta Fodor.

Fotó: Csudai Sándor

Václav Novák, a Sportklub vezetőedzője szerint nehezebb dolguk volt, mint pénteken, és azt nem is tudták megoldani.

Nem aggódom, hosszú szériára számítok. Két csíkszeredai meccs következik, élnünk kell a hazai pálya nyújtotta eséllyel. Sok mérkőzést játszottunk, amíg a Fradi várta az ellenfelét, de nem akarok a fáradtságra panaszkodni, ez nem lehet kifogás. Megyünk tovább”

– mondta el Novák.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben 1:1-re áll a Ferencváros–Sportklub elődöntő. A harmadik és a negyedik összecsapást kedden és szerdán, március 26-án ás 27-én, mindkét nap 18.30 órától rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

A másik ágon a Brassói Corona–Gyergyói HK elődöntő összesítésben szintén 1:1-re áll.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.