Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem volt éles a Sportklub játéka, öt góllal kaptak ki a Ferencvárostól

Dobos László 2024. március 23., 18:01

Messze elmaradt szombaton délután az egy nappal korábbi eredményes játékától a Csíkszeredai Sportklub. A négy nap alatt harmadik mérkőzésén jégre lépő székelyföldiek sima vereséget szenvedtek a jégkorong Erste Liga elődöntőjének második összecsapásán.

Nem volt éles a Sportklub játéka, öt góllal kaptak ki a Ferencvárostól
Galérianézet
Több hibát kihasznált a Fradi Fotó: Csudai Sándor

Szombaton délután is szép számban voltak Sportklub-drukkerek a budapesti Tüskecsarnokban, ahol a házigazda Ferencváros szurkolói is végig buzdították kedvenceiket.

A házigazdáknál hiányzott Turbucz Martin, Nagy Kristóf, Vladimir Roth és Farkas Lőrinc Simon. A csíkiaknál Matt O'Connor állt be a kapuba, így Adorján Attila nem öltözött be, és hiányzott még Erik Svetina, Aidan Brown, valamint az Erste Ligában játékjogától megfosztott Cody Milan.

Fotó: Csudai Sándor

Jobban játszott az első játékrészben a Ferencváros, amely kihasználta a vendégek két védekezési hibáját, és Nolan LaPorte két góljával 2–0-ra vezetett az első húsz perc után, amikor a csíkiaknak volt egy emberelőnyük, de ezt a Fradi kivédekezte.

Nem volt éles a vendégek játéka a második játékrészben sem, a házigazdák pedig gólokkal büntette a sorozatos hibákat: előbb Nagy Gergő ütött gólt emberelőnyből (3–0), röviddel később egy csíki kapu előtt üresen hagyott korong Erik Nemec ütőjéről került be a csíki kapuba (4–0), majd a zöld-fehérek kettős emberhátrányban (!), az Adam Brady által vezetett ellentámadásából szereztek újabb gólt (5–0).

A Sportklubnak a második játékrészben volt két kettős és egy szimpla emberelőnye, de egyikből sem tudott gólt szerezni.

A harmadik játékrészben is volt egy emberelőnye a vendégeknek, de ebből sem értek el találatot. A másik kapunál Aku Kestila szerzett még egy újabb emberelőnyös gólt (6–0), de a Sportklub nem adta fel, Eduard Cășăneanu három perccel a vége előtt szépített.

Fotó: Csudai Sándor

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben 1:1-re áll a két együttes. A harmadik és a negyedik összecsapást március 26-án és 27-én, kedden és szerdán egyaránt 18.30 órától rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, második mérkőzés:

Ferencváros–Csíkszeredai Sportklub 6–1 (2–0, 3–0, 1–1).
Gólszerzők: Nolan LaPorte (8. és 19.), Nagy Gergő (24.), Erik Nemec (25.), Adam Brady (38.) és Aku Kestila (53.), illetve Eduard Cășăneanu (57.).
Kapura lövések: 39–32.
Büntetőpercek: 26–10 (ebből a ferencvárosi Yanick Turcotte-nak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Nagy Attila és Máhr-Stumpf Bonifác, illetve Kocsány Balázs és Kovács Péter.

Fotó: Csudai Sándor

Ferencváros: Arany Gergely, Földes László (kapusok) – Boros Dániel, Jozef Hrabal, Eric Nemec, Aku Kestila, Nolan LaPorte (első sor); Seregély Máté, Charles Crespi, Galajda Zsombor, Adam Brady, Nagy Gergő (második sor); Julius Marva, Lauri Karmeniemi, Banga Nándor Vilmos, Tóth Adrián, Németh Attila (harmadik sor); Haranghy Bence Mátyás, Yanick Turcotte, Tóth Gergő, Bán Károly Tibor (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Troy Rutkowski, Jevgenyij Szkacskov, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Gecse Hugó, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Salló Alpár, Láday Tamás, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Fodor Csanád (harmadik sor); Bajkó Csongor, Spencer Asuchak, Rokaly Norbert, Eduard Cășăneanu (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.