Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra választások lesznek a romániai hokiszövetségnél

Dobos László 2022. november 08., 19:05

Maratoni gyűlést tartott kedden délután a Román Jégkorong-szövetség (FRHG). A közgyűlés nem volt zökkenőmentes, viták és bekiabálások színesítették az egy ideje botrányairól híres romániai sportág vezetőtestületének bukaresti tanácskozását.

Újra választások lesznek a romániai hokiszövetségnél
Egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a romániai jégkorong. Hogyan fognak innen talpra állni? Fotó: Pinti Attila

A november 8-ra összehívott közgyűlés előtt egy nappal, hétfőn késő este tette közzé a sportminisztérium azt a döntését, hogy az elmúlt időszakban lefolytatott vizsgálat során tapasztalt rendellenességek miatt felfüggeszti a romániai jégkorongszövetség szeptember 15-i tisztújító közgyűlésén született határozatok érvényességét.

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke a szeptember 15-ei választások előtt és után is tagja Román Jégkorong-szövetség vezetőtanácsnak, a szövetségi bürónak. Tőle megtudtuk, hogy a kedd délutáni gyűlésen az elnökség arról döntött, hogy a szeptember 15-ei állapotok érvényesek, így nem voksolhattak az akkor szavazatvesztéssel sújtott klubok.

„Húsz napon belül új tisztújító közgyűlést kell összehívni, új vezetőséget kell választania a szakszövetségnek!”

– hangsúlyozta Hodos.

A szakszövetség vezetőségének egyetlen székelyföldi tagja elmondta, hogy döntöttek a női, illetve az U16-os, U18-as és U20-as bajnokságok versenynaptáráról, ezt a klubokkal egyeztetve teszik majd közzé. Hodos szerint a legfontosabb határozat az, hogy zöld utat kapott a három erdélyi együttes, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK és a Brassói Corona az Erste Ligában való szereplésre.

Arról is határoztak, hogy az U20-as romániai válogatott a következő napokban Litvániába utazik, ahol felkészülési tornán vesz részt. Az U20-as válogatott december 11–17. között ugyanott, a litvániai Kaunasban részt vesz a divízió 2/A csoportos korosztályos világbajnokságon.

Az együttest 70 százalékban székelyföldi nevelésű játékosok alkotják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.