Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felfüggesztette a hokiszövetség választási eredményeit a sportminisztérium

Horváth Bálint Ottó 2022. november 08., 10:56 utolsó módosítás: 2022. november 08., 11:12

A hónap elején tartott ellenőrzést követően az Ifjúsági és Sportminisztérium (MTS) úgy döntött, hogy felfüggeszti a Román Jégkorong Szövetség (FRHG) közgyűlésén elfogadott határozatot.

Felfüggesztette a hokiszövetség választási eredményeit a sportminisztérium
Nem csupán a jégen folynak csatározások. Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Sportminisztérium közleményben jelezte, hogy a Román Jégkorong Szövetség vezetősége elleni panaszok nyomán megállapította, hogy a választások megszervezése során több jogi rendelkezést is megsértettek. Következésképpen úgy döntött, hogy felfüggeszti az FRHG rendkívüli közgyűlésén elfogadott határozat végrehajtását.

„A szeptember 15-i közgyűlés lebonyolításával kapcsolatos panaszok azt követően érkeztek, hogy a múltban számos más szabálytalanságról is beszámoltak a szövetség vezetőségének munkájában. Ennek eredményeképpen a Sportminisztérium bizottságot hozott létre, amely november 1. és 4. között ellenőrző akciót hajtott végre az FRHG-nél, ennek során több jogsértést is megállapított” – olvasható a sportminisztérium közleményében.

A minisztérium által jelzett szabálytalanságok között szerepel, hogy az FRHG elnöksége a választásokat megelőzően úgy döntött, hogy a 2021-2022-es országos bajnokságban résztvevő összesen 25 klub közül 12-nek ne legyen szavazati joga – akkor a székelyföldi pályázatok többségét elutasították, és számos klub szavazati jogát is felfüggesztették. Ugyanakkor, a minisztérium képviselői azt is megjegyezték, hogy a 2021-2022-es szezonban nem indult klub is részt vett a közgyűlésén, ami szintén sérti a rendelkezéseket.

Amint megtudtuk, a Román Jégkorong Szövetség kedden délben közgyűlést tart. Itt a minisztériumi döntésnek megfelelően, azt tudomásul véve, hogy a jelenlegi vezetést felfüggesztették arról kell döntést hozni, hogy új választást kell megszervezni. Határozat kell szülessen arról, hogy itt kiknek lehet szavazati joga, valamint arról, hogy mikor tartják meg az új választást.

A Román Jégkorong Szövetség elnöke, Alexandru Hălăucă szeptember 15-én új mandátumot nyert, a 13 szavazati joggal rendelkező klub közül 9 szavazott rá a közgyűlésen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.