Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra megrendezik a jégkorong Gyilkos-tó Kupát

Gergely Imre 2022. augusztus 23., 12:35

A Háromszéki Ágyúsok és a Galaci CSM lesz a Gyergyói Hoki Klub vendége a Gyilkos-tó Kupán, amelyre több év szünet után kerül sor Gyergyószentmiklóson. A tornát szeptember első hétvégéjén rendezik meg.

Újra megrendezik a jégkorong Gyilkos-tó Kupát
A legutóbbi Gyilkos-tó Kupát, 2019-ben a házigazdák nyerték Fotó: Gábos Albin

Háromcsapatos felkészülési tornát szervez szeptember 2. és 4. között a Gyergyói HK. A piros-fehérek az első napon, pénteken a Galaci CSM együttesével csapnak össze, másnap Háromszéki Ágyúsok–Galac mérkőzésre kerül sor, míg vasárnap GYHK–Ágyúsok találkozóval zárul a torna.

Mindhárom mérkőzés 19.30-kor kezdődik, a tornára érvényesek az új szezonra megváltott bérletek. A belépőjegyek 25 lejbe kerülnek, kedvezményben részesülnek az iskoláskorú gyerekek, nők és nyugdíjasok, akik 20 lejes jegyet vásárolva vehetnek részt a mérkőzéseken. A 6 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

A gyergyóiak felkészülési meccseinek száma ezzel ötre bővül.

Mint ismeretes, Bodóék a legelső idei mérkőzésükön 5–2-re győztek Miskolcon. Csütörtökön a szlovákiai élvonalban szereplő érsekújvári HC Nové Zámky együttesével csapnak össze az Érdi Jégcsarnokban, míg hétfőn, augusztus 29-én Debrecenben lépnek jégre a DEAC vendégeként.

„Örülök, hogy a járványos szezonok után újra sikerül megrendeznünk a nagy hagyományokkal bíró Gyilkos-tó Kupát, még akkor is, ha csak két csapatot láthatunk vendégül.

Én magam játékosként többször is játszhattam ezen a tornán a Dunaújváros és a Volán színeiben, mindig szerettem ennek a hangulatát. Magyarországon, augusztusban, szeptember elején nem lehet az embereket kicsalni a jégpályákra, de Székelyföldön a szurkolók ilyenkor is szeretnek meccsre járni és örülök, hogy ezzel is lehetőséget adunk számukra erre. 

Addig is a csütörtöki Érsekújvár elleni mérkőzésre figyelünk, ahol egy, a tavalyinál erősebb csapattal fogunk játszani. Majoross Gergely már a harmadik szezonját kezdi ott, abszolút látszik a munkájának az eredménye. Nekünk ez nagyon hasznos lesz, olyan meccsen kell küzdenünk, ahol nem sokat lesz nálunk a korong, amikor pedig megszerezzük, meg kell tudnunk becsülni” – fogalmazott Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.