Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb bravúr az egyetemista világkupán: Románia legyőzte a cseheket

Dobos László 2023. április 15., 23:27 utolsó módosítás: 2023. április 15., 23:29

Folytatta remek szereplését Románia válogatottja a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupán. A péntek esti, Kanada elleni győzelem után Márk Róberték szombaton este négy góllal verték Csehországot. Románia ezzel biztos elődöntős.

Újabb bravúr az egyetemista világkupán: Románia legyőzte a cseheket
Galérianézet
Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

A szombat esti meccsen, akárcsak a péntek esti, Kanada elleni találkozón a papírforma nem Románia mellett szólt, hanem a sokkal erősebb hokis bajnokságból érkező csapat mellett. A székelyföldi fiatalokra épített romániai együttes akárcsak Kanada ellen, Csehország ellen is bár kevesebbet lőtt kapura ellenfelénél, mégis győzni tudott. Köszönheti ezt kiváló védekezésének, és a helyzetek jobb kihasználásának.

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

A Románia–Csehország mérkőzés első gólját a játék képével ellentétben Márton Koppány lőtte, aki korongot lopott az ellenfél harmadában, majd egyedül a kapussal szemben nem hibázott (1–0), a 15. percben pedig Románia már 2–0-ra vezetett, a találatot egy kapu előtti kavarodásból Szőcs Zalán érte el. A csehek az első szünet előtt emberhátrányban szépítettek (2–1), majd a második harmad elején emberelőnyből egyenlítettek (2–2).

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

Gecse Olivér villanásai következtek, a csíkszentkirályi fiatalember előbb egy emberelőnyös szituációnak volt a befejezője (3–2), majd korongot szerzett az ellenfelétől és csak a kapussal szemben nem hibázott (4–2). Két harmad után a romániai válogatott három góllal vezetett, az ötödik gólt Kristó Csongor szerezte a 40. percben, amikor a kipattanó korongot a rövid sarokba ütötte (5–2).

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

A második szünetet egy, a cserepadok előtt kirobbant tömegverekedés előzte meg, amelynek végén a játékvezetők mindkét együttesből három-három játékost végeleges kiállítással sújtottak. A végeredményt Horváth Pál állította be az 51. percben, amikor a kapu mögül György Szilárdtól kapott remek passzt közelről a kapuba bombázta (6–2).

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

Ezzel a győzelemmel Románia a B jelű csoport élére állt, és bár Kanada vagy Csehország beértheti pontszámban, mindkét csapat ellen győzni tudott – élvezi az egymás elleni győzelmek kritériumát, így biztos elődöntős.

Egyetemi Jégkorong Világkupa, Csíkkarcfalva, 2. játéknap

A csoport

Szlovákia–Svédország 10–4 (4–0, 6–1, 0–3).
Gólszerzők: Richard Novodomec, Matus Truncan, Lukas Drapal, Erik Paricka, Erik Smolka, Matus Zemko, Gabriel Veres, Adram Stransky, Matus Kamzik és Adam Sapár, illetve Anton Knuttson, Elias Brander és Max Wedjestjö.
Egyesült Államok–Magyarország 3–2 (0–0, 1–1, 2–1).
Gólszerzők: Sebastian smith, Austin Simpson és Brody Selaman, illetve Antal Barnabás és Simon Levente.
A csoport korábbi eredményei: Szlovákia–Magyarország 7–1 és Egyesült Államok–Svédország 11–1.

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

B csoport

Románia–Csehország 6–2 (2–1, 3–1, 1–0).
Gólszerzők: Márton Koppány (13.), Szőcs Zalán (15.), Gecse Olivér (25. és 31.), Kristó Csongor (40.) és Horváth Pál (51.), illetve Michal Novák (20.) és Jakub Cizek (23.).
Kapura lövések: 25–43.
Büntetőpercek: 91–89.
Játékvezetők: Andrej Jakubcek és Gergely Lehel, illetve Kovács Péter és Varjú Levente.
Kanada–Lengyelország 10–3 (2–1, 2–1, 6–1).
Gólszerzők: Brad Fortin 3, Carter Barley 2, Drew Carter, Luv Reeve, Matteo Digiulio, Hollamnder Thompson és Devis Sheldon, illetve Mateusz Bezwinski 2 és Jakub Najsarek.
A csoport korábbi eredményei: Románia–Kanada 5–4 (hosszabbítás után) és Csehország–Lengyelország 4–3.

Fotó: Forrás: World Cup of University Hockey/ Tămîrjan Robert

A csoportmérkőzések további programja

Április 16., vasárnap: 9.30-tól Magyarország–Svédország, 13 órától Kanada–Csehország, 16.30-tól Románia–Lengyelország, 20 órától Egyesült Államok–Szlovákia.

Egy mérkőzésre a belépőjegy 25 lejbe kerül, a gyerekjegy pedig 15 lej. A négy mérkőzésre szóló napijegy ára 50 lej, a gyermekeknek pedig 30 lejért lehet napijegyet váltani. A teljes tornára (20 mérkőzésére) szóló bérlet ára 250 lej. Belépőket interneten a bilete.ro felületen lehet váltani, de a helyszínen, a mérkőzések előtt is meg lehet vásárolni.

A csoportok első két-két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az alsóházi helyosztókon folytatják.

A romániai válogatott összetétele

Kapusok: László Arnold (Háromszéki Ágyúsok), Ambrus Levente, Bíró Nándor (mindketten Sapientia U23).
Hátvédek: Szabó Zsolt Ákos, Márk Róbert (mindketten Háromszéki Ágyúsok), Szabó Dávid (Galaci CSM), Daniel Gheorghiu (Färjestad BK, svéd), György Rajmund, Nagy-Galaczi Géza, Galusnyák Botond, Kristó Csongor (mind Sapientia U23).
Csatárok: Róth Zoltán László, Márton Koppány, Gecse Olivér, Horváth Pál, Danalizi Vilmos Gergő (mind Háromszéki Ágyúsok), Szőcs Zalán, Salamon Ervin, Kedves Tamás József, Lázár Sebestyén, Lázár Menyhért, Kosza Kristóf (mind Sapientia U23), György Szilárd (Miskolci DVTK Jegesmedvék), Karda Norbert (Debreceni EAC).
Stáb: Jens Brändström (vezetőedző), Papp Szabolcs és Antal Zsombor (másodedzők).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.