Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Túl nagy falat volt a Sportklubnak a francia rivális

Dobos László 2022. október 16., 21:32

Háromgólos vereséggel zárta a jégkorong Kontinentális Kupa 2. körének franciaországi tornáját a Csíkszeredai Sportklub. A székelyföldi gárda vasárnap este 4–1-re kikapott a francia Angers együttesétől, és második helyen végzett a csoportban.

Túl nagy falat volt a Sportklubnak a francia rivális
Adorján Attila kapus volt a Sportklub egyik legjobb játékosa Angers-ben Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Nagyon erősen kezdte a mérkőzést a világélvonalba tartozó francia bajnok, az első harmadban 22:7 volt javukra a kapura lövési arány, de csak egyetlen gólt tudtak lőni Adorján Attilának: az 5. percben kettős emberelőnyből a házigazdák kanadai idegenlégiósa, Charbonneau volt eredményes (1–0).

A középső játékrészben kiegyenlítődött a játék, 11:11 volt a kapura lövési arány. Becze Tihamér a 28. percben egyenlített (1–1), de a házigazdák a második szünetig újabb két kanadai idegenlégiós, Torquato (2–1) és Giroux (3–1) találataival kétgólos előnyre tettek szert.

Az utolsó játékrészben is mezőnyben a Sportklub egyenlő ellenfélnek bizonyult a hazaiakkal szemben, sőt, többet lőtt kapura (13:10), azonban a helyzetek kihasználásában jobbnak bizonyult a francia együttes, amely Giroux újabb góljával végül 4–1-re győzött.

A statisztikák szerint a mérkőzésre 2850 néző volt kíváncsi.

Jégkorong Kontinentális Kupa, C csoport, 3. forduló:

Ducs D’Angers (francia)–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).
Gólszerzők: Jonathan Charbonneau (5.), Zack Torquato (32.), Tommy Giroux (36. és 42.), illetve Becze Tihamér (28.).
Kapura lövések: 43:31.
Büntetőpercek: 8–16.
Játékvezetők: Killian Hinterdobler (német) és Loic Ruprecht (svájci), illetve Clement Goncalves és Vincent Zede (franciák).

A zárónap másik mérkőzésén:
Ferencváros–KHL Sisak (horvát) 10–2 (2–2, 5–0, 3–0).

Korábbi eredmények: Sportklub–Sisak 5–0, Angers–Ferencváros 8–5, Sportklub–Ferencváros 5–2 és Angers–Sisak 12–0.

A torna végeredménye: 1. Ducs D’Angers 9 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 6 pont, 3. Ferencváros 3 pont, 4. KHL Sisak 0 pont.

Az eredeti kiírás szerint a Kontinentális kupa 3. körének két (franciaországi és olaszországi) csoportjából egy-egy csapat jutott volna tovább. Közben az alanyi jogon a legjobb 8 közé sorolt kazah Szarjarka Karaganda együttese visszalépett, így az angers-i, illetve az olaszországi Asiagóban megrendezett tornák csoportmásodikjai közül a legjobb szintén továbbjut. Az olaszországi torna később fejeződik be.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.