Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szilassy Zoltán: egyenlítünk, majd kedden visszajövünk Brassóba

Gergely Imre 2024. március 30., 10:04

A Brassói Corona 3–2-re nyert és összesítésben is ugyanilyen arányban vezet a Gyergyói Hoki Klubbal vívott Erste Liga elődöntő párharcban. A GYHK edzője szerint csapata erősségét mutatja, hogy 2–0-ról talpra álltak, de 40 percig a Brassó volt a jobb és így az eredmény igazságos. Ígéri: vasárnap egyenlítenek, és kedden visszatérnek Brassóba.

Szilassy Zoltán: egyenlítünk, majd kedden visszajövünk Brassóba
Az első negyven percben sokkal jobb volt a brassói klub, a kiesés szélén a GYHK Fotó: Catalina Zorojanu

A szombat esti találkozón nagyot küzdött mindkét együttes, előbb kétgólos előnyt harcolt ki a Brassói Corona, majd 3–2-re be is húzta az összecsapást, így összesítésben a GYHK egy vereségtől van a kieséstől.

Dave MacQueen, a brassóiak vezetőedzője dicsérte a hazai gárda első harmadában mutatott teljesítményét, elégedett volt a játékosai hozzáállásával.

„Az első kapott gólunk arra figyelmeztet, hogy jobban oda kell figyelnünk az időre. Négy másodperc volt hátra az ő büntetésükből, és megpróbáltunk helyzetet kialakítani hátra adva a korongot, ami nagyon rosszul sikerült. Sylvestre nem az a srác, akinek a korongot adnád. Ezzel visszahoztuk a Gyergyót a meccsbe. Aztán megmutatták, hogy nagyon jó az emberelőnyük. Gyorsan mozgatták a korongot, és 2–0-ról 2–2 lett. Ez a rájátszás, ahol a két legjobb csapat találkozik, ahol egyik sem adja fel.

Ők lendületesebbek voltak a a harmadik harmadban, de kitartottunk és úgy gondolom, hogy az egész estét tekintve sokkal jobban védekeztünk, és nyilvánvalóan hatalmas jelentősége volt a harmadik gólunknak. Nagyon tetszett az utolsó két percünk.

Volt egy kavarodás a kapunk előtt, de azon kívül, azt gondoltam, hogy igazán jó munkát végeztünk a vezetésünk védelmében az utolsó pár percben” – összegzett Dave MacQueen.

Fotó: Catalina Zorojanu

Szilassy Zoltán a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője nyilván nem lehetett elégedett a látottakkal, csapata a kiesés szélére került.

„A Brassó oldaláról igazi play-off hokit láthattunk, de a mi részünkről egyáltalán nem. Az első negyven perc borzalmas volt. Ezért kell azt mondanom, hogy a hoki igazságos, ők nyertek. Nekünk volt egy jó harmadunk, az utolsó, de ők jobb munkát végeztek az első két felvonásban.

De ez mutatja, hogy valóban erős csapat vagyunk. Tudunk gólt szerezni semmiből és visszajöttünk az életbe három perc alatt. Ezután egy nagyon jó harmadik harmadot játszottunk, de ők szerezték a gólt, és megérdemelték, mert 40 percen keresztül jobb munkát végeztek, mint mi.

Tehát, a hoki igazságos. Vasárnap a cirkusz visszatér Gyergyóba, és újra találkozunk. És mi visszatérünk Brassóba kedden” – nyilatkozta az összecsapás után a GYHK tapasztalt vezetőedzője.

A két együttes vasárnap este ismét összecsap, ahol a gyergyói alakulat az életben maradásért játszik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.