Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vasárnap az életben maradásért játszik a GYHK

Gergely Imre 2024. március 29., 21:07 utolsó módosítás: 2024. április 01., 21:07

Az első harmadban nem azt a játékot hozta a GYHK, amire képes, és utána hiába állt talpra 0–2-ről, az Erste Liga elődöntő ötödik mérkőzésének végén a brassóiak örülhettek.

Vasárnap az életben maradásért játszik a GYHK
Galérianézet
Fotó: Catalina Zorojanu

Megérdemelten vezetett 1–0-ra a Brassó az első harmad végén. Azon kívül, hogy Boriszenko lövése beakadt a negyedik percben, előtte és utána is a házigazdáknak voltak nagyobb helyzetei, többször a szerencse mentette meg a gyergyói csapatot az újabb kapott góltól.

Fotó: Catalina Zorojanu

A második harmad is úgy kezdődött, ahogy az első, brassói rohamokkal. És amikor magához tért volna a GYHK, eltört Messikamen botja és kontrából Sills kettőre növelte a hazai előnyt. Ezután még nehezebb időket éltek meg a piros-fehérek, de a hat perc folyamatos emberhátrányt sikerült kibekkelni.

Sőt, amikor épp lejárt a kiállítás, a büntetőpadról belépő Sylvestre nagy góllal szépített. Aztán megkapta az első emberelőnyt a Gyergyói Hoki Klub is, és megmutatták, hogyan kell ezt kihasználni.

Szép korongjáratás és keresztpasszok után Orbán vágta be az egyenlítő találatot, óriási hangulatot keltve a gyergyói táborban.

Fotó: Catalina Zorojanu

Döntetlenről indult tehát a harmadik harmad. Ebben pedig a GYHK játszott jobb energiaszinttel, a hazaiak sokáig a felezővonalon is alig jutottak át, Dubeau tartotta meccsben a Coronát.

Aztán a játék képével teljesen ellentétben egy buli után Van Wormer lőtt és a Brassó került újra előnybe.

A hátralévő idő már nem volt elég ahhoz, hogy újra talpra álljanak Bodóék. A Corona 3–2-re nyert és összesítésben is ez az eredmény. A Gyergyói Hoki Klub vasárnap este az életben maradásért játszik.

Fotó: Catalina Zorojanu

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, ötödik mérkőzés:
Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 3–2 (1–0, 1–2, 1–0).
Gólszerzők: Pavlo Boriszenko (4.), Connor Sills (23.), Jared Van Wormer (57.) illetve Sébastien Sylvestre (36.), Brance Orbán (39.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.