Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szilassy Zoltán: egy nemes ellenfelet tudtunk legyőzni

Székely Sport 2023. február 25., 11:34 utolsó módosítás: 2023. február 25., 11:35

Söpréssel jutott be a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe a Gyergyói Hoki Klub, a negyedik mérkőzésen hosszabbításban zárta le a Dunaújvárosi Acélbikák elleni párharcot. Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője szerint az ellenfél komoly meccsre késztette őket.

Szilassy Zoltán: egy nemes ellenfelet tudtunk legyőzni
Megküzdöttek az újabb győzelemért, lezárták a párharcot a gyergyóiak Fotó: Acélbikák/Anda Fábián

Nem volt egyszerű feladata a székelyföldi gárdának a pénteki esti összecsapáson, kétgólos hátrányból kellett felálljanak. A harmadik harmadban ugyan fordítottak, de 24 másodperccel a dudaszó előtt a házigazda kiegyenlített. A hosszabbítás 14. percéig kellett várni a győztes találatra, amit Bodó Christopher szerzett, ezzel továbblőtte a gyergyóiakat az elődöntőbe.

Mestermérleg

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: „A csütörtöki meccs után eldöntöttük, hogy nem adjuk fel, s meg kell mutatnunk, hogy miért is vagyunk itt ebben a párharcban. Nem voltunk boldogok attól, amit eddig láttunk, de ha valahogy ki kell kapni az utolsó mérkőzésen, akkor inkább kapjunk ki így.

Nagyot harcoltunk, hogy a végén döntetlenre mentsük a mérkőzést, s bizony nem könnyű úgy játszani, hogy 3-0-s meccshátrányban vagy, ráadásul az ellenfél sokkal jobban játszott az első három találkozón. Ezzel együtt büszke vagyok a csapatra, fair harcot vívtunk a Gyergyóval, melynek természetesen jár a gratuláció.

Véget ért a szezon ezzel számunkra, voltak céljaink persze, hogy hol szeretnénk lenni, ezt elértük, de természetesen evés közben jön meg az étvágy, szóval most azért egy van bennünk csalódottság is. Úgy gondolom, hogy ezek a srácok az elmúlt évek kemény szezonjai után adtak egy kis reménységet ennek a városnak, s egy olyan csapat lettünk, amelyet azért senki nem becsülhetett le egy szériában sem. Kemény munkát végeztek ezért a srácok, büszkék lehetnek magukra”.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „Mindig mindenhez két csapat kell, s nézhetjük úgy is, hogy a Dunaújváros kezdett iszonyú jól, de úgy is, hogy mi iszonyú rosszul, de teljesen mindegy, nem azt az arcunkat mutattuk, mint az első három meccsen, s 2-0 is lett oda.

Nagyon keveset korcsolyáztunk, szerintem lustaságból, mert ha energiagondunk lett volna, akkor nem tudtunk volna felállni. Nagyjából a harmincadik perctől azért már domináltunk, rájöttünk arra, hogy keményebb munkát kell beletennünk, akár a helyzetek kialakításában, akár a gólszerzésben.

Piszkos gólokat kellett szereznünk, ennek tipikus példája volt az első gólunk, ami az első ilyen is volt a szériában, ez nagyon kellett. Az ellenfél kiválóan hokizott, nem adta olcsón a bőrét, de fordítottunk, majd ők lőttek egy utolsó esélyes gólt, amit megérdemeltek, mert el kell lőni, de aztán az utolsó tökéletes lövés nálunk volt. Nagyon boldogok vagyunk, egy kiváló csapatot sikerült legyőznünk, gratulálok nekik is, nagy dolgot tettek azzal, ahogy bejöttek a kvalifikációból, tényleg egy nemes ellenfelet tudtunk legyőzni”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.