Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szilassy: fontos győzelem volt, de még semmi nem dőlt el

Gergely Imre 2023. március 13., 09:57 utolsó módosítás: 2023. március 13., 10:07

Elképesztő, ahogy küzdöttek a játékosai – emelte ki Szilassy Zoltán, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzése után. A brassóiak másodedzője szerint sok dolog van, amivel elégedettek lehetnek, kivéve a végeredményt.

Szilassy: fontos győzelem volt, de még semmi nem dőlt el
A párharcok kulcsfontosságúak voltak Fotó: Szász Adorján/GYHK

A korábbi mérkőzésekhez hasonlóan vasárnap este is végig kiélezett összecsapáson dőlt el a győztes kiléte. A gyergyóiak nagyon korán vezetést szereztek, majd a második harmadban megduplázták az előnyüket, a brassóiak pedig szépítettek ugyan, de a végéig egyenlíteniük már nem sikerült.

„Nagy csata volt. Az egyik dolog, amit kiemeltem a fiúknak, hogy ez háború. Tudtuk, hogy a párharcok kulcsfontosságúak lesznek, és lám, többet lövő ellenfelet tudtunk megverni 2–1-re.

Rengeteget lőtt kapura az ellenfél, de elképesztőek voltak a játékosaink, ahogy küzdöttek és blokkoltak. A kapusunk nagyon jó volt, mint mindig, biztos nehéz minden ellenfélnek, amikor egy Rasmus Rinnével kell szembeállni. Nagyon férfias játékot abszolváltunk, fontos győzelem volt, de azért fontos hozzátenni, hogy semmi nem dőlt el”

– nyilatkozta Szilassy Zoltán, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője.

Videó: Erste Liga

A brassóiak másodedzője Strenk Hunor így foglalta össze a lényeget az ő szempontjukból „Egy igazi playoff-csatát láthattunk a jégen, mindkét csapat nagyon odatette magát az egymás elleni párharcok során, úgy gondolom elég sokat tettünk azért, hogy legalább döntetlen legyen a hatvan perc után. Mindkét oldalon jó kapusteljesítmény volt, de azért egy lőtt góllal nehéz mérkőzést nyerni.

Sok olyan dolog volt, amivel elégedettek lehetünk, de nyilván a végeredmény nem tartozik ide. Huszonöt lövésen tudtuk tartani a Gyergyót, aki nagyon jó támadó potenciállal rendelkezik, így még inkább bosszantó, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a meccset. Regenerálódunk, és hazai pályán megpróbáljuk ide visszahozni ezt a párharcot.”

A GYHK 3–2-re vezet összesítésben, és kedden 18 óra 30 perctől Brassóban vívhatja ki a döntőbe jutást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.