Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sportigazgatóként maga Szilassy Zoltán választotta ki utódját a GYHK kispadján

Gergely Imre 2024. május 09., 11:24

Sokrétű feladata lesz a Gyergyói Hoki Klub sportigazgatójának kinevezett Szilassy Zoltánnak, amely teljes embert követel, emellett nem fér bele a csapat közvetlen irányítása is a padról. A változás részleteit a szakember ismertette a klub közösségi oldalán közzétett írásában.

Sportigazgatóként maga Szilassy Zoltán választotta ki utódját a GYHK kispadján
Szilassy Zoltán a Gyergyói Hoki Klub terveit vázolta fel Fotó: Pinti Attila

„Sportigazgatóként nagyon sokrétű feladatom lesz. Az új saját utánpótlás-nevelési központunk létrehozása és tevékenységének megszervezése, az új jégpályánk felépülésével megnyíló teljesen új lehetőségek leghatékonyabb kihasználása a felnőtt csapat és az utánpótlás fejlesztése érdekében, illetve az osztrák ICEHL hokiligához faló csatlakozás előkészítése. Erre kaptam egy nagyon megtisztelő felkérést a klubunk tulajdonosaitól. Ezek meghatározó szintű változások lesznek a gyergyói jégkorong életében, és olyan szakmai kihívás számomra, amely úgy gondolom annak a szakmai munkának a visszaigazolása, amelyet az elmúlt négy évben kollégáimmal együtt itt folytattunk” – vázolta Szilassy Zoltán.

Egy olyan klubmodell megvalósítása következik az új sportigazgató koordinálása mellett, amely például Székesfehérváron, illetve Salzburgban működik. A következő szezonban a GYHK az Erste Liga mellett az U21-es magyar bajnokságba is benevez, és ez az együttes fog szerepelni a romániai felnőtt bajnokságban is.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A két együttes között pedig átjárhatóság lesz, az edzők döntése alapján a fiataloknak lesz lehetőségük az Erste Ligás gárdában játszani, illetve az első keret játékosai is segíthetik a farmcsapatot. Emellett az U18-as és U16-os magyar bajnokságban is elindul a Gyergyói Hoki Klub a romániai versenyrendszer mellett.

Szilassy Zoltán egyik első feladata az volt, hogy megtalálja az utódját, új stábot szerződtessen a csapathoz, olyant, amely továbbra is eredményessé tudja tenni a GYHK-t. Az új edzőpárossal már meg is született a megállapodás, hamarosan bejelentik, hogy kik is ők.

„A játékoskeret 90 százalékban készen áll, már egy ideje dolgozunk az erősítéseken. És ezt most már az új edzőkkel közösen tesszük. A keret változásai már az ő javaslataiknak figyelembevételével történnek, de a végső döntéseket a sportigazgató hozza meg, vagyis én. Hosszú távon kell gondolkodnunk, amellett, hogy újra sikeresek akarunk lenni az Erste Ligában, 2026–2027-es szezonra készen kell állnunk az ICEHL-ben indulásra” – összegzett Szilassy.

Sportigazgatóként továbbra is jobbkezeként számíthat Góga Attilára, akinek feladata logisztikai jellegű lesz, azaz megszervezni, koordinálni minden olyan tevékenységet, ami ezzel kapcsolatos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.