Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sofronék kikaptak Szlovéniától

Dobos László 2023. május 04., 11:37 utolsó módosítás: 2023. május 04., 11:39

A magyar jégkorong-válogatott 4–0-ra kikapott Szlovéniától a jövő pénteken kezdődő elit-világbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén az MVM Dome-ban zárt kapuk mögött, szerdán este.

Sofronék kikaptak Szlovéniától
A Csíkszeredai Sportklub játékosa, Sofron István is játéklehetőséget kapott Fotó: Facebook/magyarjegkorong

A magyar bő keretnek négy székelyföldi születésű játékos, Mihály Ákos, Bartalis István (mindkettő Hydro Fehérvár AV19), Fejes Nándor (Gyergyói HK) és Sofron István (Csíkszeredai Sportklub) a tagja, de a válogatottal készül két erdélyi csapatnál hokizó anyaországi hokis, Vincze Péter (Gyergyói HK) és Kóger Dániel (Brassói Corona) is. A válogatott egyik másodedzője Szilassy Zoltán, aki idén tavasszal Erste Ligát nyert a Gyergyói HK-val.

Mindkét együttes a jövő pénteken rajtoló tamperei-rigai vb-re készül. A vendégektől hiányzott a legnagyobb sztár, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Anze Kopitar, mert – noha klubja, a Los Angeles Kings kiesett az NHL-rájátszásából – a csatár már akkor is sérülten vállalta a játékot.

Szilassy Zoltán Fotó: Facebook/magyarjegkorong

A magyar csapatban most játszott először a vb-felkészülés alatt Sebők Balázs és Csányi Karol, mindketten csapataikkal érdekeltek voltak a finn, illetve a szlovák playoffban. A keretből ezúttal a kapus Horváth Dominik, a hátvéd Falus Ádám és Szirányi Bence, a csatár Erdély Csanád, Mihály Ákos, Nagy Gergő és Németh Kristóf maradt ki.

Jégkorong, vb-felkészülési mérkőzés:

Magyarország–Szlovénia 0–4 (0–0, 0–2, 0–2),
gólszerzők Simsic (25.), Stojan (30.), Kuralt 46.), Drozg (58.).

A két együttes – már szurkolók előtt – csütörtökön is találkozik az MVM Dome-ban, ahol jövő kedden Kanada lesz a magyarok ellenfele.

Fotó: Facebook/magyarjegkorong

A világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió 1/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.