Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sofron nélkül, két vereséggel kezdte a felkészülést a magyar jégkorong-válogatott

Dobos László 2024. április 15., 11:06

Az április végén rajtoló divízió 1/A jelű világbajnokságra hangoló magyar férfi jégkorong-válogatott két felkészülési mérkőzést játszott Krynicában a házigazda lengyel válogatottal, és mindkettőn vereséget szenvedett.

Sofron nélkül, két vereséggel kezdte a felkészülést a magyar jégkorong-válogatott
Hasznos meccset játszott a magyar férfi jégkorong-válogatott Lengyelországban Fotó: Magyar Jégkorong-szövetség

A magyar válogatott felkészülésére behívott játékosok között van a gyergyószentmiklósi születésű Ambrus Gergő, illetve a csíkszeredai Fejes Nándor, Mihály Ákos, Sárpátki Tamás és Sofron István.

A keret múlt héten a budapesti Tüskecsarnokban gyakorolt, majd a lengyelországi Krynicába utazott, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszott az elitvébés lengyelekkel. A székelyek közül Ambrus, Fejes, Mihály és Sárpátki is ott volt a lengyelországi meccseken, Sofron István azonban nem, ő klubcsapatával, a Csíkszeredai Sportklubban a Brassói Corona elleni román bajnokira készül.

Fotó: Magyar Jégkorong-szövetség

Felkészülési mérkőzések

Lengyelország–Magyarország 5–2 (2–0, 0–0, 3–2), a magyar gólszerzők: Németh (44.), Stipsicz (57.)

Lengyelország–Magyarország 6–2 (4–0, 2–0, 0–2), a magyar gólszerzők: Sebők (41.), Szabó (56.)

A munka április 16-án, kedden folytatódik, immáron Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a magyarok az Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes lesz az ellenfél a főpróbán. A divízió 1/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a romániai, az olasz, majd a szlovén csapattal játszanak Fejesék. Az elitbe az első kettő jut fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.