Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sofron gólt ütött, de a magyarok ismét veszítettek a britek ellen

Dobos László 2023. április 27., 10:44 utolsó módosítás: 2023. április 27., 10:53

A május 12-én rajtoló világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a keddi 7–4-es vereség után szerdán késő este 3–2-re kapott ki a brit csapattól a Nottinghamban rendezett barátságos mérkőzésen.

Sofron gólt ütött, de a magyarok ismét veszítettek a britek ellen
Galérianézet
Fotó: Fotó: Vörös Dávid

A magyar bő keretnek hat székelyföldi születésű játékos, Ambrus Gergő, Mihály Ákos, Bartalis István (mindhárman Hydro Fehérvár AV19), Fejes Nándor, Sárpátki Tamás (mindketten Gyergyói HK) és Sofron István (Csíkszeredai Sportklub) is a tagja, de a válogatottal készül két erdélyi csapatnál hokizó anyaországi hokis, Vincze Péter (Gyergyói HK) és Kóger Dániel (Brassói Corona) is. A válogatott egyik másodedzője Szilassy Zoltán, aki idén tavasszal Erste Ligát nyert a Gyergyói HK-val.

Kevin Constantine szövetségi kapitány ezúttal Rajna Miklós helyett Bálizs Bencének adott lehetőséget a kapuban. A csatárok közül Bartalis István és Vincze Péter ezúttal nem öltözött be, ott volt a jégen viszont Nagy Krisztián, Kóger Dániel és Mihály Ákos.

Fotó: Fotó: Vörös Dávid

Ezúttal sokkal jobban figyeltek a védekezésre a csapatok, mint 24 órával korábban. Egészen a második harmad hajrájáig kellett várni az első gólra, ekkor Joshua Waller villant szólóból. A fordulást követően a 24. másodpercben Sofron István egyenlített, azonban a játékrész derekán Cade Neilson emberelőnyben betalált. A hajrában lehozta kapusát a vendégegyüttes, ezt Ben Lake használta ki, majd 29 másodperccel a vége előtt Erdély Csanád létszámfölényben szépített.

Ez volt a két együttes közötti 33. összecsapás, 15-ször a britek, 17-szer a magyarok nyertek, és volt egy döntetlen is. A Constantine-alakulat az eddigi nyolc felkészülési összecsapásán hétszer kikapott, és csupán egyszer nyert.

Fotó: Fotó: Vörös Dávid

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:
Nagy-Britannia–Magyarország 3–2 (0–0, 1–0, 2–2).
Gólszerzők Waller (38.), Neilson (51.), Lake (58.), illetve Sofron (41.) és Erdély (60.).

A magyar válogatott jövő szerdán és csütörtökön az MVM Dome-ban a szintén elit vb-s Szlovéniát, május 9-én pedig Kanadát fogadja.

A világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió 1/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.