Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sima diadallal rajtolt a női hokiválogatott

Gergely Imre 2024. március 11., 20:06 utolsó módosítás: 2024. március 12., 10:19

Szerbia ellen mutatkozott be Románia női jégkorong válogatottja a Divízió III/A világbajnokságon. Szekeres Editék remekül rajtoltak, nyertek hétfőn este a zágrábi ballonpályán.

Sima diadallal rajtolt a női hokiválogatott
Illusztráció Fotó: Borbély Fanni

Az első találatra a 9. percig kellett várni, amikor Bende Júlia lódult meg a baloldalon, és sebességből a kapuig jutva szép lövéssel szerezte meg a vezetést a romániai válogatottnak. A középkezdés után 11 másodperccel pedig már 2–0-volt az állás. Az első gól szerzője passzolt Szekeres Edithez, aki a vas alá bombázott, esélyt sem adva a szerb kapuslánynak. A harmadik gól pedig a 18. percben érkezett, Alina Oprea volt eredményes.

Barabás László csapata a második harmadban ugyanott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Vitos Anna csapott le a korongra egy kapu előtti kavarodásnál és ő növelte az előnyt 4–0-ra. Aztán megismétlődött a második gól forgatókönyve, Bende szolgálta ki Szekerest és ha lett volna is bármi reménye a szerbiai lányoknak, ezzel már szertefoszlott, hiszen 5–0 állt már az eredményjelzőn.

A meccs zárórészében az 54. és az 55. percben pedig újabb két Oprea-gól született, így a Sportul Studențesc játékosa mesterhármasig jutott.

„A meccs kezdetén nehezen indultak el a lábak, nagyon ránk jöttek, ezen meg voltam lepődve, mert úgy gondoltam, hogy könnyebb dolgunk lesz.

Bende Júlia találata segítette át a csapatot a nehéz időszakon, ha ez nem történt volna meg időben, alakulhatott volna másként is a mérkőzés. A második játékrészt követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk és azt a játékot tudtuk játszani, amit szerettünk volna.

Voltak kisebb hibáink de a hátvédjeink jól állták a sarat. Úgy gondolom, hogy egyértelműen megérdemelt győzelem volt” – nyilatkozta a Székely Sportnak Barabás László, a női hokiválogatott edzője.

A vébé nyitónap korábbi mérkőzésén Ukrajna 9–1-re ütötte ki Bulgáriát. A Horvátország–Litvánia párharc pedig később kezdődik.

A romániai női jégkorong válogatott kedden 20 óra 30 perctől a házigazda horvátokkal találkozik.

Divízió III/A női jégkorong világbajnokság:

Románia–Szerbia 7–0 (3–0, 2–0, 2–0).
Gólszerzők: Bende Júlia (9. perc), Szekeres Edit (9., 34., Alina Oprea (17., 54., 55.), Vitos Anna (27.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.