Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb tanulóév vár a Háromszéki Ágyúsokra, majd jöhet az Erste Liga

Gergely Imre 2022. július 27., 11:55

A közelgő szezont arra szánják a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapatánál, hogy a romániai színtéren még egy év tapasztalatával gazdagodjanak, tovább fejlődjenek és jövőre készen álljanak arra, hogy benevezhessenek az Erste Ligába. A jeges felkészülésük Csíkkarcfalván kezdődik el.

Újabb tanulóév vár a Háromszéki Ágyúsokra, majd jöhet az Erste Liga
Első felkészülési mérkőzésüket a Sportklubbal vívják az Ágyúsok Fotó: Pinti Attila

A stabilitásra szavaznak a Háromszéki Ágyúsoknál, a 2022–2023-as szezonban is Pelle Torstensson edző és a változatlan szakmai stáb irányítja az együttes munkáját. A játékoskeretben a tavalyi felálláshoz viszonyítva egy távozó mellett négy érkező jelenti az újdonságot. A visszavonuló Móré Szabolcs helyére igazolták Béres Szilárdot a Sapientia U23-tól és ugyancsak a felcsíki együttestől költözik Háromszékre Karda Előd is.

Komoly Erste Liga-tapasztalatot hoznak a csapatba a Molnár testvérek – Zsombor és Zoltán – akik a Brassó Coronát elhagyva csatlakoznak az Ágyúsokhoz – ismertette Miklós Ervin, a klub elnöke.

„Arra építünk, hogy a tavaly elültetett magvakat tovább neveljük, fejlesszük, és azzal számolunk, hogy fel tudunk venni egy újabb leckét, az eddigi védekező taktika után át tudunk már menni a támadóbb felfogásba is” – mutatott rá Miklós.

Fotó: Facebook/Háromszéki Ágyúsok

Az együttes már május elején elkezdte az alapozást, június végéig Csíkkarcfalván dolgoztak, jelenleg egyéni edzések zajlanak. A keret augusztus 4-én találkozik, majd az egyéni felmérések után Csíkkarcfalván kezdődik el a jeges felkészülés. Úgy tervezik, hogy otthonukban, a kézdivásárhelyi pályán szeptembertől lehetnek jégen.  

Több felkészülési mérkőzésük is kilátásban van, augusztus 19-én a Csíkszeredai Sportklubbal csapnak össze, részt vesznek a Székely Kupán és a Gyergyói Hoki Klub részéről is érkezett meghívásuk.

Az együttes már május elején elkezdte az alapozást, június végéig Csíkkarcfalván dolgoztak, jelenleg egyéni edzések zajlanak Fotó: Facebook/Háromszéki Ágyúsok

„A múlt évben egy hajszálnyival maradtunk le a romániai bajnokságban az első négybe jutásról, idén egyértelműen a cél, hogy ott legyünk a legjobb négy között. Ugyanakkor fontos szempont, hogy a jelenlegi keretünket tovább fejlesszük, véglegesítsük, és jövőre benevezzünk az Erste Ligába.

A jelenlegi gazdasági viszonyok között ez elég merész álomnak tűnik, de úgy tervezünk, hogy jövőre meg tudjuk majd engedni magunknak az Erste ligás szereplést.

Akkor lesz szükség arra, hogy hazai topjátékosokkal és légiósokkal erősítsük meg a csapatot. Most a saját fejlődésünkre koncentrálunk” – ismertette Miklós Ervin.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.