Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Értelmetlen meccsen Steaua győzelem Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2023. április 03., 21:18

Finoman szólva sem tette tönkre magát a GYHK a romániai jégkorongbajnokság felsőházának hétfő esti mérkőzésén. Túl sok oka nem is lett volna annak, hogy egy lényegében értelmetlen meccsen tegye ki a szívét a társaság. A Steaua könnyedén nyert.

Értelmetlen meccsen Steaua győzelem Gyergyószentmiklóson
A felsőház „küzdelmeiből” még két meccs van hátra, a GYHK szerdán Otopeni-ben játszik, majd zárásként pénteken a Brassót fogadja. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/CSA Steaua

Imre Patrik csatárként szerepelt, egyetlen piros-fehér légiós sem lépett pályára, helyettük több junior játszhatta végig a meccset. A meccsre most könnyen lehetett volna jegyet vásárolni, ezúttal nem volt sorbanállás a GYHK székház előtt, mint pár napja az Erste Liga döntő fináléjakor. A lelátókon nagyon kevesen voltak.

Gyergyói szempontból a cél csak annyi volt, hogy letudják ezt a felesleges meccset, és lehetőleg senki ne sérüljön meg. A vendégcsapat azonban beleadott mindent, és a 7. perctől sorozatban jöttek a Steaua góljai Demeter számos bravúros védése ellenére is. A második harmadban már 0–9 is állt az eredményjelzőn, akkor lőtte a szépítő gólt Biró.

Ezután még két hazai és egy vendég találat került a leltárba, a Steaua 10–3-ra nyert.

A felsőház „küzdelmeiből” még két meccs van hátra, a GYHK szerdán Otopeni-ben játszik, majd zárásként pénteken a Brassót fogadja. Jelenleg a Brassónak és a Steauának 6–6 pontja van, a GYHK-nak pedig 0 az utolsó két mérkőzés előtt.

A felsőházi kör után jönnek az elődöntők, aki itt az első helyen végez az az alsóházból feljutó Csíkszeredai Sportklubbal csap össze a döntőért, a másik két csapat pedig egymással vív meg ugyanezért.

Romániai jégkorongbajnokság, felsőházi kör
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 3–10 (0–3, 2–6, 1–1),
gólszerzők Biró Gergő (36. és 50. perc), Silló Arnold (40), illetve Robert Timaru (8.), Danil Martinov (10. 36.), Péter Zsolt (16., 29), Mihail Georgescu (28,. 32.), Csergő Hunor (34.), Alexander Vaszilev (35.), Anton Ruban (47.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.