Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Parádés magyar kezdés a hokivébén

MTI 2022. május 03., 19:27 utolsó módosítás: 2022. május 03., 22:41

A magyar férfi jégkorong-válogatott remek, fegyelmezett játékkal legyőzte a dél-koreai csapatot a ljubljanai divízió I/A világbajnokság keddi nyitómérkőzésén.

Parádés magyar kezdés a hokivébén
Sokkal könnyebben mint, mint az előzően vélni lehetett Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A két csapat örökmérlegében jobbak a magyarok, ám az utolsó két vb-mérkőzésen, valamint a múlt csütörtöki, budapesti felkészülési összecsapáson a dél-koreaiak nyertek. Csaknem 800 magyar szurkoló látogatott el a szlovén fővárosba, és biztosított jó hangulatot.

A kapuban Rajna Miklós kezdett, és eleinte kevés dolga volt, mert főleg a magyarok birtokolták a korongot. A 7. percben Fejes Nándor távoli lövése megpattant egy védőn, így a honosított Matt Dalton nem védhetett. A védőnek ez volt az első találata a válogatottban. Bő másfél perc múlva egy kavarodást a szintén csíkszeredai születésű Sofron István zárt le góllal. Jól támadott le a Simpson-csapat, csírájában fojtott el minden kezdeményezést, és további komoly helyzetei voltak.

A második harmad is magyar góllal indult, Erdély Csanád első kísérlete még a kapuvason csattant, a kipattanót pedig éles szögből bevágta. Négy perc múlva – emberelőnyben – a 30. születésnapját ünneplő Hári János hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, aki kapáslövéssel mattolta Daltont (4–0).

Négy-négy elleni játékban a meccs derekán ismét Erdély villant, így 7 perc 6 másodperc alatt ütött mesterhármast. A Fehérvár csatára először triplázott a nemzeti együttesben.

Nem tört meg a lendület, Magosi Bálint próbálkozása kapuvasat érintette. Emberelőnyben büntetőhöz jutott Korea, ám An Csin Huj a kapuvasat találta el.

A folytatásban is nagy kedvvel játszott a magyar válogatott, a riválisnak fellángolásai voltak. 2 perc 11 másodperccel a vége előtt Kim Szang Vuk szépített.

A magyar csapat kedvező helyzetbe került a feljutást jelentő első két hely megszerzéséért folyó küzdelemben. A torna fő esélyese a házigazda Szlovénia, amellyel pénteken mérkőzik meg a Simpson-alakulat, míg vasárnap a 14 székellyel és hat honosítottal felálló román csapattal találkozik.

Jégkorong, divízió I/A világbajnokság, 1. forduló:

Magyarország–Koreai Köztársaság 5–1 (2–0, 3–0, 0–1).
Gólszerzők: Fejes (7.), Sofron (8.), Erdély (24., 28., 31.), illetve Kim Sz. (58.).

Szlovénia–Litvánia 4–2 (1–0, 2–0, 1–2).

Románia szabadnapos volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.