Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Otthon tartotta a Gyilkos-tó Kupát a Gyergyói HK

Gergely Imre 2022. szeptember 04., 23:26

A Gyergyói Hoki Klub nyerte a jégkorong Gyilkos-tó Kupát, miután a Háromszéki Ágyúsokat is legyőzte a torna zárómérkőzésén. A nézőközönségnek nem volt oka panaszra: tíz gól mellett számos szép megmozdulást láthattak.

Otthon tartotta a Gyilkos-tó Kupát a Gyergyói HK
Végül a házigazdák emelhették magasba a trófeát Fotó: Leopold Tamás

A meccs első harmadában kétszer szerzett vezetést a GYHK, mindkétszer egyenlítettek az Ágyúsok. A csapatkapitány Orbán találatára Róth válaszolt, Vincze Péter góljára pedig Gecse távoli lökete volt a válasz. Gyergyói fölény volt a jellemző, de az eredményjelzőn döntetlen volt az állás 20 perc után.

A középső játékrészben már gólokban is megmutatkozott a különbség, Sándor-Székely és Szigeti rövid idő alatt 4–2-re alakították az állást. Az Ágyúsok nagy lehetőséget kaptak egy két perces kettős emberelőnnyel, de lényegében veszélyes lövés nélkül elment ez a két perc.

Fotó: Leopold Tamás

Aztán a szünet előtt 3 másodperccel Fejes nagyszerű lövéssel emelte a különbséget háromra. 5–2 után 6–2 jött, a gyergyóiak gólgyárosa Bodó is kihasznált egy gyors akciót.

A négygólos előny megint kényelmessé tette a piros-fehéreket, és ezt az Ágyúsok két találattal büntették Karamnov és Márton révén. Ez azonban csak szorosabbá tette a különbséget, a meccset és ezzel egyben a Gyilkos-tó Kupát a GYHK nyerte.

Fotó: Leopold Tamás

A második helyen a Galaci CSM végzett, a harmadik helyen pedig a Háromszéki Ágyúsok.

A meccs legjobbjának gyergyói részről Szigeti Ákost, az Ágyúsoktól László Arnold kapust választották. A torna legjobb kapusának járó különdíjat a galaci kaput védő Onodi Ottó érdemelte ki, legjobb hátvédnek a háromszékiek bekkjét Alekszandr Bolsakovot választották, míg a legjobb csatár díjat a fiatal gyergyói játékos Sándor-Székely Ottó kapta meg.

Jégkorong Gyilkos-tó Kupa

Gyergyói Hoki Klub – Háromszéki Ágyúsok 6–4 (2–2, 3–0, 1–2).
Gólszerzők: Orbán Brance, Vincze Péter, Sándor-Székely Ottó, Szigeti Ákos, Fejes Nándor, Bodó Christopher illetve Róth Zoltán, Gecse Olivér, Vitaly Karamnov, Márton Koppány.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.