Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Öt játékos a GYHK-tól, egy a Sportklubtól a magyar válogatottban

Dobos László 2022. november 09., 19:06

Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a péntektől vasárnapig tartó budapesti Sárközy Tamás Emléktornát, valamint a decemberi nemzetközi szünetet arra lehet felhasználni, hogy februártól egy stabil csapat kezdhesse meg a felkészülést a májusi elit világbajnokságra.

Öt játékos a GYHK-tól, egy a Sportklubtól a magyar válogatottban
A magyar keretbe a Gyergyói HK-tól öt játékost hívtak be Fotó: Vörös Dávid

A magyar keretbe a Gyergyói HK-tól öt játékost, Fejes Nándort, Vincze Pétert, Császár Hunort, Sárpátki Tamást és Szigeti Ákost hívtak be, míg a válogatott másodedzője a szintén GYHK-s Szilassy Zoltán, kapusedzője pedig az ugyancsak Gyergyóban dolgozó Jukka Kontsas. Az erdélyi csapatokból a keretnek tagja Sofron István (Csíkszeredai Sportklub) és Kóger Dániel (Brassói Corona), de szintén behívót kapott a magyar felnőttválogatottba a gyergyói születésű Ambrus Gergő és a csíkszeredai születésű Bartalis István – mindketten a Hydro Fehérvár AV19 játékosai.

A májusi elit világbajnokságra készülő csapat a Tüskecsarnokban pénteken 19.30-kor a japán, szombaton szintén 19.30-kor pedig a francia együttessel találkozik a csoportban, majd a vasárnapi helyosztót Szlovénia, Olaszország vagy Ukrajna ellen játssza.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.