Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Orosz és kanadai csatárral erősített a Csíkszeredai Sportklub

Horváth Bálint Ottó 2024. január 31., 11:45 utolsó módosítás: 2024. január 31., 12:00

Két csatár szerződtetését jelentette be szerdán délelőtt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, az orosz Nyikita Tocsickij és a kanadai Spencer Asuchak a szezon hátralévő részében a kék-fehéreket erősítik.

Orosz és kanadai csatárral erősített a Csíkszeredai Sportklub
Spencer Asuchak az Allen Americans csapatának színeiben Fotó: Facebook/The Allen Americans Professional Hockey Club

A 32 éves szentpétervári születésű Nyikita Tocsickij a 2023–2024-es szezonig kizárólag hazájában játszott. Számos csapat mezét magára öltötte, nevelő együttese, az SKA St. Petersburg mellett többek között a Vityaz Chekhov, az Atlant Mytishchi és a HK Sochi gárdájánál szerepelt, utóbbinál nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt. Több mint 400 mérkőzésen lépett jégre a Kontinentális Jégkorong Ligában (KHL).

A jelenlegi idény első részére leigazolta a szlovák HK 32 Liptovsky Mikulas alakulata, ahol azonban nem találta meg a számításait.

Az ugyancsak 32 esztendős Spencer Asuchak másodszor játszik az amerikai kontinensen kívül, a 2017–2018-as szezonban rövid ideig a szlovák HKM Zvolen színeiben hokizott.

A Thompson Blazers ifjúsági csapata mellett még három kanadai klub játékosa volt, de pályafutása legnagyobb részét az Egyesült Államokban töltötte, ahol meghatározó és rendkívül eredményes játékosává vált az Allen Americans csapatának, amellyel kilenc idényt húzott le az amerikai-kanadai közös bajnokságban, az ECHL-ben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.