Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Népszerűvé tették, a cél tovább fejleszteni a jeges sportokat Marosvásárhelyen

Horváth Bálint Ottó 2024. április 10., 16:16 utolsó módosítás: 2024. április 10., 16:18

Szezonértékelőt tartott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia marosvásárhelyi alközpontja. Kui Csaba koordinátor edző elégedetten nyilatkozott a mögöttük hagyott idényről, és bízik benne, hogy tovább tudják fejleszteni a jeges sportokat a városban.

Népszerűvé tették, a cél tovább fejleszteni a jeges sportokat Marosvásárhelyen
Galérianézet
Három évvel ezelőtt kezdték el a tevékenységüket a sátortetős műjégpályán Fotó: Haáz Vince

A múlt hétvégén befejeződött a szezon a Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határában a székely hokiakadémia által működtetett sátortetős műjégpályán, ahol 2021 év eleje óta zajlik a korcsolya és jégkorong oktatás a gyerekek és fiatalok számára.

„Sikeres szezont zártunk. Tavaly szeptemberben kezdtük el az idényt, majd novembertől egészen március végéig szűk öt hónap alatt közel nyolcvan mérkőzést játszottunk a különböző korosztályos, U13-as, U15-ös, U17-es, illetve a lány jégkorong-bajnokságokban. Ezenkívül a gyerekcsapatokkal (U7, U9, U11) számos tornán vettünk részt. Összesen több, mint 180 játékosunk volt a szezonban” – ismertette elöljáróban Kui Csaba koordinátor edző a szerdai sajtótájékoztatón.

Mint kiemelte, személy szerint teljesen elégedett ezekkel a számokkal, és az a legfontosabb, hogy a sportolóik helyt álltak. Az elért helyezésekről egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni, mert mint mondta, még nincsenek kiemelkedő eredményeik. „Három évvel ezelőtt kezdtük el a tevékenységünket a sátortetős műjégpályán.

Már nem mondhatom azt, hogy az elején tartunk, de a többi egyesülethez és csapat viszonyítva még eléggé le vagyunk maradva. Az viszont pozitívum, hogy a szezon végére sikerült meccseket nyerni, ami engem boldoggá tett”

– fogalmazott Kui Csaba.

Kui Csaba Fotó: Haáz Vince

A szakember megjegyezte, hogy edzőtársaival közösen sikerült beindítani az iskolásoknak szervezett korcsolyaprogramot, ami rendszerint délelőttönként zajlott, és ezen több, mint ezer gyerek vett részt a városból és a környező településekről.

Sokan megismerkedtek a jégsportokkal, ami számunkra egy nagyon fontos célkitűzés volt a szezon elején”

– mutatott rá.

Kui Csaba közölte, a képességeikhez képest mindent megtettek annak érdekében, hogy a jeges sportok fejlődjenek és megmaradjanak a városban, és ezt a célt tűzték ki a jövőre is. „Hosszú távon kell gondolkodni, természetesen vannak jövőbeli terveink. Bízunk benne, hogy ha az Isten is megsegít, folytatni tudjuk azt a munkát, amit három évvel ezelőtt elkezdtünk.

Célunk, hogy ősszel minél több csapattal induljunk az országos bajnokságokban és jobbnál jobb eredményeket érjünk el az egyesületünk és város számára”

– nyilatkozta a szakvezető.

Megtudtuk, hogy rövid szünet következik a marosvásárhelyi egyesület sportolói számára, majd következik a nyári felkészülés, ami főleg a nagyobb korosztályban ugyanolyan fontos, mind a téli jeges edzések, hiszen új szezon kezdetéig nagy hangsúlyt fektetnek az erőnlétre, a korongkezelésre és igyekeznek a lövéstechnikát is fejleszteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.