Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem sikerült a duplázás, Brassóé a román bajnoki cím

Orbán Zsolt 2021. május 06., 20:39 utolsó módosítás: 2021. május 06., 21:05

A Csíkszeredai Sportklub hátrányból fordított a román jégkorongbajnokság fináléjának mindent eldöntő, ötödik összecsapásán, a drámai hajrában viszont kicsúszott a győzelem a székelyföldi csapat markából.

Nem sikerült a duplázás, Brassóé a román bajnoki cím
Galérianézet
A szokásosnál is nagyobb szerep hárult a kapusokra a döntő utolsó meccsen. Mindkét oldalon bravúros védéseket láthattunk Fotó: Halmágyi Zsolt

A Brassóban kiharcolt duplagyőzelem és a harmadik mérkőzés első harmada után az Erste Ligában aranyérmes Csíkszeredai Sportklub a román bajnoknak járó serleget is kezében érezhette, de a döntőt mégsem sikerült lezárni hazai jégen.

Az erdélyi rivális elképesztően mélyről jött vissza a párharcba, majd az egyenlítés is összejött a sárga-kékeknek. A bajnoki címről így az ötödik találkozó döntött, a csapatok a Brassói Olimpiai Jégcsarnokban zárták ezt a pokolian nehéz szezont, amely során már a 16. alkalommal csaptak össze.

A román bajnokság fináléjának mindent eldöntő meccsét a kupagyőztes brassóiak kezdték élesebben. A házigazdák az első percekben többször is próbára tették Szamankovot, a vendégeknek kellett kis idő míg felvették a lendületet. A fehérorosz játékvezetők páros kiállítással törték meg a meccs ritmusát, s ebből Dave MacQueen játékosai jöttek ki jobban.

Ahogy lejártak az első büntetések a Sportklub hokisait hidegzuhanyként érte két egymást követő hazai gól: előbb a második hullámból érkező McFadden, majd Gliga lövése talált utat a csíki kapuba – utóbbinál a korong Láday ütőjéről pattant fel szerencsésen.

Fotó: Halmágyi Zsolt

A kék-fehérek igyekeztek hamar válaszolni, de előnyben sem sikerült közelebb kerülniük, a szépítés pedig akkor érkezett,

amikor már csak tizedmásodpercek voltak hátra a dudaszóig: egy kapu előtti kavarodás után Blacwater vette be a jégen fekvő Polc ketrecét (2–1).

A második harmadban a minimális hátrányban álló székelyföldi csapat dominált, Jason Morgan tanítványai keményen megdolgoztak az egyenlítésért, amely a rendes játékidő felénél érkezett: Blackwater kapott jó ütemű passzt Tousignant-tól, és a Sportklub kilencese a mamutok között mattolta a szlovák-román kapust (2–2).

Kevéssel ezt megelőzően a másik térfélen Trancă találta el a kapuvasat, majd az egyenlítés után is nagy lehetőségek maradtak ki mindkét oldalon: Combs ziccerénél Polc bámulatos védést mutatott be, az Erste Liga legjobbjának megválasztott amerikai légiós nem sikerült a fonákbefejezés.

A harmadik harmadból egy perc sem telt el, Loginov egy szerencsés visszapattanó után előnybe lőtte a kék-fehéreket (2–3).

Fotó: Halmágyi Zsolt
A Sportklub a vezetés megszerzése után is uralta a játékot, előnyét azonban a temerdék gólszerzési lehetőség ellenére sem tudta növelni, Tousignant betalált ugyan, de a találatot magas bot miatt visszafújták a bírók.

A harmad második felében Szamankov bravúrjai tartották a lelket a kék-fehérekben. Egy kiállítás után viszont nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, a Corona Klempa révén egyenlített. Sőt, a következő percben Loginov ajándékkorongjával Fowlie lógott meg, a nagy lehetőséget sikerült gólra váltania, így a brassóiak fordítani tudtak (4–3).

A drámai végjátékban a Sportklub mindent egy lapra feltéve hajtott azért, hogy hosszabbításra mentse a döntést, de a sárga-kékek kivédekezték az utolsó perceket. A kapuslehozatal sem segített, a Brassói Corona nyerte a román jégkorongbajnokság 2020–2021-es szezonját.

Fotó: Halmágyi Zsolt

Román jégkorongbajnokság, döntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 4–3 (2–1, 0–1, 2–1)
Gólszerzők: McFadden (9.), Gliga (12.), Klempa (55.), Fowlie (56.), ill. Blackwater (20., 31.), Loginov (41.)
Kapura lövések: 43–30
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Brassó: Patrik Polc (Tőke Zoltán) – Benjamin Wilson, Tomas Klempa, Radim Valchar, Daniel Trancă, Joshua McFadden – Bors Huba, Cody Fowlie, Carlo Finucci, Cody Carlson, Roberto Gliga – Gajdó Balázs, Pavlo Boriszenko, Mihály Ede, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán – Gajdó Tamás, Péter Balázs, Nicolae Vasile, Szőcs Zalán, Andrei Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Sportklub: Makszim Szamankov (Adorján Örs) – Láday Tamás, Alekszandr Loginov, Judd Blackwater, Mathieu Tousignant, Jack Combs – Ty Wishart, Farkas Tamás, Andrej Taratuhin, Becze Tihamér, Biró Tamás – Györfy Tihamér, Salló Alpár, Fodor Csanád, Justin Maylan, Rokaly Norbert – Gecse Hugó, Sándor Zoltán, Eduard Căsăneanu, Ilyés Tamás. Vezetőedző: Jason Morgan.
Játékvezetők: Miroszlav Jarec, Andrej Srubok (fehéroroszok)
A párharc végeredménye: Bajnok a Brassói Corona 3–2-es összesítéssel
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.