Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Negyedik lett a romániai egyetemista hokiválogatott

Dobos László 2023. április 19., 19:09 utolsó módosítás: 2023. április 19., 19:11

Nem tudott újabb meglepetést okozni Románia válogatottja a Csíkkarcfalván zajló Egyetemi Jégkorong Világkupán. A harmadik helyért lejátszott szerda késő délutáni mérkőzésen 5–0-s vereséget szenvedett Szlovákiától.

Negyedik lett a romániai egyetemista hokiválogatott
Elmaradt az újabb meglepetés, de így kiváló tornát zárt a legnagyobbrészt székely hokisok alkotta romániai csapat Fotó: Pinti Attila

Kiegyensúlyozott első játékrészt követően a második húsz perc elején a szlovákok egy távoli, jól helyezett lövésből Novodomec révén megszerezték (1–0) a vezetést, majd a játékrész közepén Škvarka kihasználta a romániai csapat védelmi rövidzárlatát: a kapu elé korcsolyázott, ahonnan fonákkal a felsőbe lőtte a korongot (2–0).

A harmadik harmadban újra a szlovákok akarata érvényesült, előbb emberelőnyből talált be Trenčan (3–0), majd Stránský gólja megpecsételte a mérkőzés sorsát (4–0). Az utolsó percekre, a szépítés reményében a romániai válogatott kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, a vendégek azonban korongot szereztek, és Škvarka az üres kapuba lőtte (5–0).

Románia egyetemista válogatottjának mérlege a karcfalvi világkupán két győzelem és három vereség: 5–4 – hosszabbítás után Kanadával és 6–2 Csehországgal, illetve 4–5 Lengyelországgal, 2–3 az Egyesült Államokkal és 0–5 Szlovákiával.

Egyetemi Jégkorong Világkupa, a 3. helyért:

Szlovákia–Románia 5–0 (0–0, 2–0, 3–0).

Gólszerzők: Richard Novodomec (21.), Marcel Škvarka (29. és 58.), Matúš Trenčan (47.) és Adam Stránský (56.).
Kapura lövések: 34–30.
Büntetőpercek: 10–10.
Játékvezetők: Andrej Jakubec és Mahr-Stumf Bonifác, illetve Sabian Balázs és Gheoreghieș Andrieș.

Az Egyesült Államok–Kanada döntő szerdán este 8 órakor kezdődik.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.