Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Majoross Gergely a jelölt a szövetségi kapitányi posztra

MTI 2024. május 10., 16:10

Majoross Gergely a jelölt a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Majoross Gergely a jelölt a szövetségi kapitányi posztra
Hamarosan kiderülhet, ki lesz a válogatott új szövetségi kapitánya Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ő lehet az első főállású magyar szakvezető Kercsó Árpád 2001-es távozása óta. A magyar szövetség pénteki bejelentése alapján Such György elnök – Don MacAdam sportigazgató javaslatával egyetértve – Majorosst jelöli a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára az elnökség, amely kedden dönt kinevezéséről.

Majoross – aki május 19-én lesz 45 éves – a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként vezette már a nemzeti csapatot. Az új kapitány első tétversenye az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz.
A korábbi kapitány, a kanadai MacAdam – miután lejárt a szerződése – a múlt heti, sikerrel megvívott bolzanói divízió I/A-vb után távozik posztjáról.

„Nagy megtiszteltetés maga a felkérés is, régi álom válhat valóra a kinevezéssel. Ha megkapom az elnökség bizalmát, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen az augusztusi olimpiai selejtezőn és a jövő tavaszi elitvilágbajnokságon" – mondta Majoross Gergely.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Majoross játékosként tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló válogatottnak, a nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt. 2011-es visszavonulását követően edzőnek állt.

A MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Kétszer nyert MOL, illetve Erste Ligát. Ezt követően, 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzője volt, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott. Hét szezon át volt a válogatott másodedzője is.
A kapitányi kinevezését Don MacAdam javasolta.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Az is a feladataim közé tartozott ebben a szezonban, hogy megtaláljam a következő szövetségi kapitányt és a megállapodást is tető alá hozzam vele. A szövetség vezetőivel egyeztetett célunk az volt, hogy magyar szakember irányítsa a válogatottat és ezzel a játékosok is maximálisan egyetértettek.

Szerencsére sok magasan kvalifikált hazai edző dolgozik, akik alaposan ismerik a szakmát és alkalmasak lennének a feladatra. Majoross Gergely kimagaslik közülük, neki van a legnagyobb tapasztalata, ráadásul ennek nagy részét nívós külföldi ligákban szerezte"

– fogalmazott a távozó MacAdam.

Hozzátette: a válogatottnál sikerült nagy fejlődést elérni ebben a szezonban, és Majoross tudni fogja, hogyan haladjon tovább ezen az úton.
„Jók az alapok, de bőven van mit még tenni. Remélem, minden támogatást megkap a munkájához! Ha egy karakteres, büszke magyar szívvel játszó csapatot épít, akkor minden rendben lesz" – hangsúlyozta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.