Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyarország győzelemmel ünnepelte a hokielitbe való feljutást

Gergely Imre 2022. május 08., 19:28 utolsó módosítás: 2022. május 08., 19:42

Többezer szurkoló előtt győzte le Magyarország jégkorongválogatottja a romániai csapatot. Július Pénzes együttese tisztes helytállást tanúsított, de a jobbik csapat a magyar volt a szlovéniai vébé utolsó napján.

Magyarország győzelemmel ünnepelte a hokielitbe való feljutást
Galérianézet
Végig jobb játékot mutatott a magyar együttes Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Te kinek szurkolsz ma? – kérdezték egymást a székely szurkolók vasárnap a Magyarország–Románia meccs előtt. Közeli barátok, a Csíkszeredai Sportklub, vagy a Gyergyói HK színeiben szeretett játékosok néztek egymással szembe.

Nehéz, érdekes helyzet. Aztán a nagyon nagy többség arra jutott, hogy nem lehet másnak szívből szurkolni, mint Magyarország csapatának.

Ez az a helyzet, amikor Nagy Gergő góljának igazán tud örülni a csíki, vagy gyergyói drukker is. Ez volt az első találat, majd Magosi növelte kettőre a magyar gólok számát. A romániai együttesnek helyzetei sem nagyon voltak az első húsz percben.

Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A második harmad előtt a szünetben arról szólt a beszélgetés, hogy mennyire kár, hogy Románia nem verte meg Litvániát, mert ez akkor egy óriásit harc lenne, a győztes jutna fel az elitbe. Így meg csak egy tét nélküli meccs.

A pihenő után pedig hamar elolvadt a magyar előny, előbb Gliga emberelőnyben, majd Ferencz-Csibi talált be Rajna kapujába. Az egál nem sokat tartott, Sebők újra visszahozta a magyarországi vezetést: 3–2 állt az eredményjelzőn negyven perc után.

Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A harmadik harmadban egy nagyszerű emberelőnyös góllal Sofron állította be a 4–2-es végeredményt és aztán jött az, amire a többezer magyar szurkoló várt: a fieszta, a felhőtlen ünneplés.

Sok székely szemből könny indult el a himnuszok alatt. Ezért megérte kiutazni Szlovéniába – mondta egyikük, de ezzel alighanem mindenki egyetértett.

Jövőben az elitben játszik a magyar válogatott. Még nem lehet tudni, hogy mi lesz a helyszín, de biztosan sok székely lesz ott is.

Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Sőt, a mérkőzés után a két ország szövetségének vezetői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Szlovénia és Magyarország közösen megpályázza a 2023-as elit vébé megrendezését.

A szlovénok rendeznék az egyik csoportkört és két negyeddöntőt. Budapesten lennének a másik csoport meccsei, az elődöntők, és a döntő, illetve a bronzmérkőzés.

Jégkorong, divízió I/A világbajnokság, 5. forduló:

Magyarország–Románia 4–2 (2–0, 1–2, 1–0).
Gólszerzők: Nagy (9.), Magosi (13.), Kulmala (30.), Sofron (57.), illetve Gliga (21.), Ferencz-Csibi (28.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.