Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupameccsel kezd a Sportklub, a tét a döntőbe jutás

Dobos László 2022. szeptember 14., 11:43 utolsó módosítás: 2022. szeptember 14., 12:08

Szerdán este este lejátsszák a 2022–2023-as szezon első hivatalos romániai hokimeccsét, amely tulajdonképpen a tavalyról elmaradt Román Kupa-találkozó.

Kupameccsel kezd a Sportklub, a tét a döntőbe jutás
Hosszú karcfalvi kiszállás után kedden már a Vákár Lajos Műjégpályán végezte edzését a Sportklub. Hozó Levente edző nagy hangsúlyt fektetett a taktikai elemekre Fotó: Veres Nándor

A Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM összecsapásról a legfontosabb információ, hogy a mérkőzés az eredetileg közölt időpontnál fél órával később kezdődik, 18.30 helyett 19 órakor, a helyszín pedig a Vákár Lajos Műjégpálya.

A csíkszeredai klub közölte, hogy mivel ezt a mérkőzést a Román Jégkorongszövetség (FRHG) szervezi, erre a találkozóra nem érvényesek a Sportklub-bérletek. A szurkolóknak jegyet kell vásárolniuk, ezek ára 25 lej a felnőtteknek, 10 lej a gyerekeknek, a pénztár pedig három órával a mérkőzés előtt nyit.

A 2022-es jégkorong Román Kupa küzdelmei két csoportban zajlottak, a B csoportból – Csíkszeredai Sportklub, Galaci CSM, Sapientia U23 és Bukaresti Sportul Studențesc – azonban elmaradt a Sportklub–Galac találkozó. 

Mindkét csapat, a Sportklub és a Galac is 6–6 pontot összesített, így aki szerdán este nyer, szombat este kupadöntőt játszhat a Bukaresti Steauával. Annak az összecsapásnak is a Vákár Lajos Műjégpálya ad majd otthont.

A keddi edzésen személyes problémák miatt hiányzott a két cseh idegenlégiós, Karel Kubát és David Stach, de Hozó Levente vezetőedző szerint mindketten jégen lesznek a galaciak elleni összecsapáson. A csapattal edzett a három új igazolás, Simó Joel Ábel kapus, illetve Ferencz-Csibi Róbert és Garett Clarke hátvédek, a Sportklubnál úgy tudják, mindhármuknak játékjoga van a kupameccsen.

Jégen volt és teljes értékű munkát végzett a tavasszal súlyos fejsérülést szenvedett Salló Alpár is, neki viszont az orvosok egyelőre nem adtak játékengedélyt.

Újdonság még, hogy Hozó Levente edzőt Tódor Krisztián erőnléti edző segítette.

„Teljes a csapatunk, a játékosok jókedvvel edzettek, várják a meccseket. Komolyan készültünk, nehéz meccsre számítunk, hiszen a Galac tele van honosított és gazdag tapasztalattal rendelkező hokisokkal.

Ha mi a játékkal foglalkozunk, nem adunk lehetőséget nekik, ha jól bánunk a koronggal és nem hozunk rossz döntéseket, akkor mi vagyunk az esélyesek.

Itthon játszunk, saját közönségünk előtt. Számítunk szurkolóinkra, és nagyon örülünk, hogy az FK Csíkszereda–Galatasaray focimeccset előrehozták 17 órára, a meccsünket pedig eltolták 19-re” – nyilatkozta Hozó a Székelyhonnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.