Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupameccsekkel készülnek a női hokiszezonra

Gergely Imre 2023. augusztus 25., 17:54

Három csapat részvételével zajlik a hétvégén a Székelyföldi Női Jégkorong Torna Gyergyószentmiklóson. Szombaton és vasárnap hat mérkőzésre kerül sor. A házigazda Fox Hockey egy megfiatalított csapattal lép jégre.

Kupameccsekkel készülnek a női hokiszezonra
A nyári szünet alatt a gyergyói keret komoly átalakuláson ment át Fotó: Fox Hockey

A torna immár hagyományosnak számít, idén a negyedik kiadását szervezi meg a gyergyószentmiklósi női jégkorongcsapat. Anyagi okok miatt csak két vendég érkezik, itt lesz ismét a Hatvani Gigászok csapata, illetve a Csíkszeredai Sportklub újraszerveződő lány együttese is. Az eseményen minden csapat kétszer játszik mindkét ellenfelével, és így alakul majd ki a végső sorrend.

A gyergyói lányok számára nem az most a leglényegesebb, hogy megnyerjék a tornát, sokkal fontosabb, hogy ez a felkészülést segítse a szezonban rájuk váró feladatokra.

A nyári szünet alatt a keretük komoly átalakuláson ment át, két meghatározó játékosuk Fehér Orsolya és Bende Júlia magyarországi csapatokhoz igazoltak, másoktól megvált a klub, és érkezik számos fiatal játékos, akikkel igazából most a kupameccseken fognak megismerkedni közelebbről

– mondta el Laczkó levente, klubelnök.

Hozzátette, szerették volna a tornát nemzetközi szintűre fejleszteni, meghívták Ukrajna, Bulgária és Magyarország válogatottját, de végül a terv – egyelőre – nem valósult meg.

Fotó: Fox Hockey

Barabás László, a Fox Hockey edzője szerint az, hogy a csapat a múlt évben is bejutott a magyar U25A bajnokságban a legjobb négy közé jó eredmény, de ez lehetett volna jobb is. Több volt ebben a csapatban, de az edzések hiánya látszott. Alig néhány lány járt rendszeresen edzésekre, mások csak alkalmanként, így nem is lehetett megfelelően gyakorolni. Idén viszont láthatóan javult a hozzáállás, a szárazedzéseken és jelen volt 10-15 játékos és a múlt héttől zajló jégedzéseken is magasabb volt a létszám. Eljöttek a bukaresti és plolești-i lányok is.

A „rókalányok” célja idén is a romániai bajnokság megnyerése és a magyar U25A bajnokságban az elődöntő elérése, de akár ennél jobb eredmény is elképzelhető

– hangzott el az idénynyitó sajtótájékoztatón.

Fotó: Fox Hockey

A magyar mezőny nem változik, ugyanaz a hat csapat szerepel a sorozatban idén is, azonban a romániai helyzet jóval bonyolultabb. A Román Jégkorong Szövetségnek mindkét magát hivatalosnak tartó vezetése kiírta a női jégkorongbajnokságot. Mivel a hazai színtéren bármilyen fejlemény elképzelhető még, a Fox Hockey mindkét helyen leadta a nevezését. Az Alexandru Hălăucă-féle vezetőség 3 csapattal szándékozik megszervezni a bajnokságot (a gyergyóiak mellett a Csíkszeredai Sportklub és a Sportul Studențesc nevezett ide). Itt már a versenyprogram is elkészült: az eszerint októberben rajtoló sorozat 16 fordulót jelent.

A Nagy Attila elnöksége alatt működő másik vezetőség bajnokságába nem nevezett a Sportul Studențesc, ellenben a gyergyószentmiklósi és csíkszeredai csapat mellett indulását jelezte Csíkkarcfalva, Marosvásárhely és a bukaresti Torpedo.

Különbség még, hogy a Hălăucă nevével fémjelzett szövetségi vezetés 15+2 játékos minimális szerepeltetését teszi kötelezővé a mérkőzéseken, míg az idén megválasztott másik vezetőség 10+1 játékos nevezését is lehetővé teszi – ezt egyébként a Fox Hockey javasolta. A játékosok alsó korhatára 14 év.

A Székelyföldi Női Jégkorong Torna programja:

Augusztus 26., szombat, és augusztus 27. vasárnap:
10.00 Hatvani Gigászok–Csíkszeredai Sportklub.
11.30 Sportklub–Gyergyószentmiklósi Fox Hockey.
13.00 Fox Hockey–Gigászok.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.