Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Következik a magyar–svéd csata a hokivébén

Gergely Imre 2023. május 18., 10:53

A negyedik mérkőzésére készül Magyarország jégkorong válogatottja az A csoportos világbajnokságon. Az ellenfél az egyik hoki szuperhatalom, Svédország lesz. Szerdán a közvetlen rivális osztrákok újabb vereséget szenvedtek.

Következik a magyar–svéd csata a hokivébén
Csodaszámba menne a magyar pontszerzés Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Tamperében és Rigában zajló világbajnokság szerdai játéknapján ismét két mérkőzésre került sor. Ausztria az Amerikai Egyesült Államokkal nézett szembe, és 4–1-re alulmaradt, így maradt 1 pontos négy meccs után. Az amerikaiak pedig továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a csoportot.

A házigazda finnek ellen nagyot játszottak a franciák, és 5–3-ra kikaptak ugyan, de végig szoros volt a küzdelem, Finnország csak üres kapus góllal tudta bebiztosítani a győzelmét. Ez így még inkább felértékeli a magyarok franciák elleni keddi győzelmének értékét.

A lettországi csoportban a házigazdák 2–1-re nyertek Norvégiával szemben, míg Kanada simán, 5–1-re verte Kazahsztánt.

A csütörtöki napon számunkra a legfontosabb mérkőzés 16.20-kor kezdődik, amikor Magyarország Svédországgal csap össze. Itt sem Bartalisék az esélyesek, csoda lenne a pontszerzés, de hát csodák mindig történhetnek...

Aztán 20.20-tól a még mindig pont nélkül álló németek az utolsó szalmaszálat ragadhatják meg. Amennyiben Dániával szemben sem sikerül győzniük, gyakorlatilag búcsút mondhatnak a továbbjutási esélyeiknek, már csak a bennmaradás marad a céljuk. A másik ágon Szlovénia Csehországtól próbálhatja megszerezni az első pontját, míg Svájc Szlovákiával találkozik.

A világbajnokság állása:

A csoport (Tampere): 1. Egyesült Államok 12 pont/4 mérkőzés, 2. Dánia 8/3 (13–6-os gólkülönbség), 3. Svédország 8/3 (8–1), 4. Finnország 7/4, 5. Franciaország 4/4, 6. Magyarország 2/3, 7. Ausztria 1/4, 8. Németország 0/3.

B csoport (Riga): 1. Kanada 11/4, 2. Svájc 9/3, 3. Csehország 7/3, 4. Lettország 5/4, 5. Szlovákia 4/3 (5–6), 6. Norvégia 4/4 (5–9), 7. Kazahsztán 2/4, 8. Szlovénia 0/3.

A csoportok első négy helyezettje bejut a negyeddöntőbe, az utolsók kiesnek, és jövőre a divízió 1/A-ban szerepelnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.