Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kontinentális Kupa: Franciaországba utazott a Sportklub, ők képviselik Romániát

Dobos László 2022. október 13., 13:44

Pénteken kezdődnek a franciaországi Angers-ben a jégkorong Kontinentális Kupa C csoportjának küzdelmei. A négycsapatos tornán Romániát a bajnok Csíkszeredai Sportklub, Magyarországot pedig a Ferencváros képviseli.

Kontinentális Kupa: Franciaországba utazott a Sportklub, ők képviselik Romániát
Galérianézet
A Sportklub és a Ferencváros az Erste Liga mellett nemzetközi szinten, Franciaországban is összecsap egymással Fotó: Veres Nándor

A második számú európai hokis klubvetélkedőn a két Erste ligás alakulat mellett a horvátországi Sziszek városának csapata, a KHL Sisak és a házigazda Angers együttese lép jégre. A második kör C jelű csoportjának ad otthont a Loire menti régió egyik jelentős települése. Érdekesség, hogy tavaly egy másik székelyföldi együttesnek, az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának is az Angers volt az ellenfele az ifjúságiak számára kiírt UEFA Youth League-ban, ahonnan a csíkiak kettős vereséggel estek ki.

A jégkorong KK másik, D jelű csoportjának küzdelmei az olaszországi Asiagóban zajlanak, ahol a házigazdák mellett a szlovén Acroni Jesenice, a szerbiai Újvidéki Vojvodina és a török Isztambuli Buz Adam harcol a továbbjutást jelentő elsőségért. Mindkét kvartettből csak első helyezett jut tovább a sorozat legjobb 8 együttese közé.

Fotó: Veres Nándor

A Sportklub csoportjának első számú esélyese a házigazda Ducs D’Angers együttese, amely a francia élvonalban, a Ligue Magnus-ben szerepel. Az együttest tíz észak-amerikai légiós és tizenhét hazai játékos alkotja. A papírforma szerint a két Erste ligás csapat, a Ferencváros és a Sportklub küzd majd a második helyért.

A két csapat szeptember 22-én a budapesti Tüskecsarnokban már megmérkőzött, akkor a házigazda zöld-fehérek 6–2-re győztek. Meglepetést okozhat a csoport negyedik, számunkra kevésbé ismert együttese, a főként horvát nemzetiségű játékosra és néhány fiatal észak-amerikai légiósra támaszkodó, a szlovén–szerb–horvát közös ligában szereplő sziszeki gárda, a KHL Sisak.

Hodos László, a Sportklub elnöke szerint nagyon jó, hogy a romániai sportot is komolyan érintő gazdasági válság ellenére a csapat részt vehet a tornán. Az együttes szerda késő este autóbusszal Bukarestbe utazott, ahonnan csütörtök kora reggel Franciaországba repült.

Csak a játékosok utaztak repülővel, a felszerelést Kristó András és Sprencz István gépkocsival szállítja Angers-be. Egyrészt nagyon drága a csomagok repülőgépi díja, másrészt el szeretnénk kerülni azt a meglepetést, hogy a csomagok ne érkezzenek meg időben”

– nyilatkozta Hodos.

Fotó: Veres Nándor

Sofron nem tartott a kerettel

A Sportklub játékosai és a stáb szerdán koronvírus-tesztelésen esett át. Ott értük utol Hozó Leventét és Tódor Krisztiánt, a klub edzőit. Megtudtuk, hogy nem tarthat a kerettel Sofron István, aki hüvelykujjtörése miatt egy jó ideje nem tud játszani, illetve a tavasszal súlyos koponyasérülést szenvedett Salló Alpár.

Ott lehet viszont a franciaországi meccseken Garrett Clarke, aki eltiltás miatt hiányzott az utóbbi Erste ligás meccseken.

Fotó: Veres Nándor

„Jó hír, hogy Sofron és Salló rehabilitációja jól halad, és hamarosan visszatérhetnek. Meg szeretnénk nyerni minden mérkőzést, ezért utazunk ki. A csapat minden tagja azért dolgozik, hogy a meccseken győztesen hagyhassa el a pályát. Az ellenfelek közül a Fradit ismerjük, tudjuk, mire képesek, a horvát csapatot nem írjuk le, kemény mérkőzés lesz velük is. A francia Angers csapata tűnik papíron a legesélyesebbnek, viszont szeretnénk meglepetést okozni… A továbbjutással mindenképp elégedettek lennénk, viszont fontos, hogy stabil játékkal érjük el a céljainkat. Ehhez maximális koncentrációra és nagyon kemény munkára lesz szükség mindenkitől” – hangsúlyozták az edzők. 

Jégkorong Kontinentális Kupa, C csoport,
Első forduló: 
pénteken 17.30-tól Csíkszeredai Sportklub–KHL Sisak, 21 órától Angers–Ferencváros.
Második forduló: szombaton 17.30-tól Ferencváros–Sportklub, 21 órától Angers–Sisak.
Harmadik forduló: vasárnap 15 órától Ferencváros–Sisak, 18.30-tól Angers–Sportklub.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.