Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kialakultak az elődöntők a csehországi jégkorong-vébén

Dobos László 2024. május 24., 09:47

Végéhez közeledik a Csehországban zajló jégkorong-világbajnokság. A legjobb négy közé a házigazda csehek mellett a címvédő Kanada, valamint Svájc és Svédország jutott.

Kialakultak az elődöntők a csehországi jégkorong-vébén
Hosszabbításban szerzett góllal jutott tovább a svéd gárda Fotó: iihf.com

A továbbra is veretlen svéd, valamint a házigazda cseh válogatott hatalmas csatában jutott be a legjobb négy közé. Prágában a hazaiak a 27. percben Pavel Zacha testéről bepattanó koronggal szereztek vezetést, és mint később kiderült, ez egyben a négy közé jutást is jelentette.

Ostravában a csoportküzdelmeket százszázalékos mérleggel záró svédek az ősi rivális, olimpiai címvédő finnekkel találkoztak, de csak az 57. percben tudtak betalálni. A rivális lehozott kapus mellett egyenlített a legvégén. Jöhetett a hosszabbítás, ahol emberelőnybe kerültek a svédek, amit ki is használtak.

A kanadaiak, Prágában már az ötödik percben 2–0-ra vezettek a szlovákok ellen. Bár jött a szépítés, a második játékrész elején visszaállt a kétgólos különbség. A záró felvonásban már 5–1 volt az állás, és nem volt kérdéses a kanadai továbbjutás.

A tavaly ezüstérmes németek kapushiba miatt emberelőnyük alatt kerültek hátrányba a svájciakkal szemben, majd még az első szünet előtt újabb gólt kaptak. A németek az éppen Svájcban légiós Dominik Kahun révén szépítettek a meccs derekán, ám a hajrában esett üres kapus gól megpecsételte a sorsukat.

Jégkorong, Elit-vb, negyeddöntő:
Kanada–Szlovákia 6–3 (2–1, 1–0, 3–2),
Svájc–Németország 3–1 (2–0, 0–1, 1–0),
Csehország–Egyesült Államok 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
és Svédország–Finnország 2–1 – hosszabbítás után (0–0, 0–0, 1–1, 1–0).

A szombati elődöntő programja: Kanada–Svájc és Svédország–Csehország.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.