Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két meglepetés is született a hokivébé negyeddöntőiben

Gergely Imre 2023. május 26., 11:29

Senki nem számított arra, hogy az elit jégkorong világbajnokság elején igencsak bukdácsoló Lettország és Németország ott lesz a legjobb négy között, és míg is így történt. A lettek a svédeket, a németek a svájciakat búcsúztatták.

Két meglepetés is született a hokivébé negyeddöntőiben
A lettek kiütötték a svédeket Fotó: iihf.com

A negyeddöntőket rendezték csütörtökön az A csoportos jégkorong világbajnokságon, és a játéknap egyből nagy meglepetéssel indult. A csoportkörben parádézó Svájc megint elbotlott a negyeddöntőben (sorozatban negyedszer). A német válogatott 3–1-re tudta legyőzni a helvéteket kiváló védekezésüknek köszönhetően. Sturm és társai az egyesült Államokkal találkoznak, amelynek a lehengerlő formája továbbra sem látszik lankadni, 3–0-ra verték Csehországot.

A másik ágon még nagyobbnak számít az, hogy Lettország 3–1-re legyőzte azokat a svédeket, akik az egyik fő favoritnak tűntek a világbajnokság megnyerésére. Ezzel a lettek történetük legnagyobb sikerét érték el, először jutottak a legjobb négy közé. Ellenfelük Kanada lesz. A juharlevelesek a házigazda Finnország szurkolóinak nagy bánatot okozva 4–1-re verték Kapanenéket.

Így az is eldőlt, hogy nem lesz címvédés a világbajnokságon.

Az elődöntőket szombaton rendezik. 14.20-tól Lettország– Kanada, 18.20-tól Egyesült Államok–Németország lesz a program.

Majd kiderül, hogy folytatódnak-e a csodák és összejön-e a lett–német „álomdöntő”. Reálisan nézve az észak-amerikaiak fináléjára van nagyobb esély.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.