Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kangyal Balázs gratulált a Sportklubnak a továbbjutásért

Dobos László 2024. március 21., 11:01

A Csíkszeredai Sportklub szerdán késő este hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Budapest Jégkorong Akadémia HC-t és így 4:2-es összesítéssel bejutott az Erste Liga elődöntőjébe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele.

Kangyal Balázs gratulált a Sportklubnak a továbbjutásért
Fotó: Borbély Fanni

A rendes játékidő után 2–2 volt az állás, az első gólig tartó hosszabbítás egészen 19:32 percig elhúzódott, ekkor Részegh Tamás mértani pontosságú lövése kötött ki a bal felső sarokban.

Ezzel az is eldőlt, hogy a Ferencváros lett a magyar bajnok, mivel a legjobb négy közé rajta kívül csak erdélyi klubok jutottak. A BJA kiesésével már csak egy magyar bázisú klub, az FTC van versenyben, így a kiírás értelmében ezzel a zöld-fehérek fennállásuk során 31. alkalommal lettek magyar bajnokok.

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője a párharc végén gratulált a Csíkszeredának. „Az előző két mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Csíkszereda, de ez csak egy megállapítás. Ha jobban is játszol, mint az ellenfél, ezt valahogy érvényesíteni kell. Ha nem tudod, akkor nem érdemled meg a továbbjutást. Ha a tavalyi évet is ide veszem, ahol a Ferencváros ellen négy hazai meccsünket veszítettük el, majd utána a következő négy mérkőzésünkből is egyet tudtunk nyerni hosszabbításban, ezt pedig hosszabbításban veszítettük el, de ez nem elég ahhoz, hogy szintet tudjunk lépni.

Persze, abszolút büszke kell, hogy legyek a srácokra, mert lehajtott fejjel dolgoztak egész évben. Ettől a csapattól ilyen háttérrel, ilyen életkorral azért a Ferencváros mögött megint mi vagyunk a másodikak a magyar bajnokságban, Magyar Kupa döntőt megint mi játszottuk a Fehérvárral, pont a Ferencvárost kiejtve. Összességében nem szabad azt mondani, hogy ez olyan rossz volt, de meg volt a sanszunk, hogy továbblépjünk egy ilyen erős Csíkszereda ellen. Ha ott a lehetőség, fel kell nőni a feladathoz és ezeket a találkozókat meg kell nyerni. Zárszóként gratulálok a Csíkszeredának, és sok sikert kívánunk nekik” – mondta Kangyal.

Mark LeRose, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője azt emelte ki, hogy ez a párharc nagyon szoros volt, minden meccs egy gólon múlott. „Pontosan erre számítottam, ez a két csapat közötti történelem. Minden meccs ebben a párharcban egyetlen gólon múlt. Mi edzők azt mondjuk, hogy négyet kell nyerni. A liga döntése miatt ez most öt volt, de meg kell dicsérnem a játékosainkat, akik követték a tervet és megértették, hogy ez egy harc lesz, és valóban az volt”.

A 2023–2024-es jégkorong Erste Liga elődöntőjében a címvédő Gyergyói HK a Brassói Coronával, a magyar bajnok Ferencváros pedig a Csíkszeredai Sportklubbal találkozik az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A csaták pénteken kezdődnek Brassóban, illetve a budapesti Tüskecsarnokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.