Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nyert a Sportklub Káposztásmegyeren, bejutott az Erste Liga elődöntőjébe

Dobos László 2024. március 20., 23:43

A végletekig kiélezett párharcban, a mérkőzés 80. percében szerzett góllal nyert a Csíkszeredai Sportklub szerdán késő este a BJAHC otthonában, és ezzel bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe. A legjobb négy között a Fradi lesz az ellenfele.

Nyert a Sportklub Káposztásmegyeren, bejutott az Erste Liga elődöntőjébe
Galérianézet
Ezúttal is kemény csatát vívott a két fél, de a Sportklub jutott tovább az elődöntőbe Fotó: Várhegyi Erna

A szerda esti mérkőzésen a házigazdáknál hiányzott Ivan Vorobjov és Molnár Zétény, a vendégeknél pedig az eltiltás miatt kimaradó Karel Kubát, valamint az Erste Ligában játékjogától megfosztott Cody Milan.

Sportklub-drukkerek voltak többségben a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a Budapest Jégkorong Akadémia HC–Sportklub mérkőzésén, az ők hangjuktól volt végig hangos a mérkőzés.

Iramos, kemény hokival kezdték az összecsapást a csapatok, és az 5. percben a vendégek megszerezték a vezetést, Salló távoli lövése a hazai kapuban kötött ki (0–1). Pár másodperccel később emberhátrányba kerültek a vendégek, Spencer Asuchak, nyakra-fejre irányuló támadás miatt 5+20 perces kiállítást kapott, mehetett az öltözőbe. Ezt az öt percet a Sportklub bravúrosan kivédekezte, majd a folytatásban mindkét kapunál adódtak helyzetek, újabb gól azonban nem született az első felvonásban.

Fotó: Várhegyi Erna

Megszakítások miatt maratoni, több mint 40 percet tartott a második játékrész, amelynek elején Tóth Gergely egy távoli lövésből egyenlített (1–1). Akárcsak az első csíki gólnál, ennél a találatnál is a kapus takarva volt. A játékrész közepén egy David Levin villanásnak tapsolhattak a székelyföldi csapat szurkolói, a csíkiak gólgyárosa korongot szerzett az ellenfél védekező harmadában, majd belőtte a kapuba (1–2). A 33. percben hosszú ideig állt a játék, egy csíki kapunál történt kavarodást vizsgáltak meg, azt hogy a korong át jutott-e a gólvonalon vagy sem. Hosszú tanakodás után nem adták meg a BJAHC által kért találatot.

Fotó: Várhegyi Erna

A rendes játékidő harmadik játékrészének elején is született gól, az üresen hagyott Tóth Richárd talált be a csíki kapuba (2–2). A folytatásban óriási harc volt a jégen minden korongért, újabb találat azonban nem született. Következett a ráadás, amelynek első felében többet támadott a hazai alakulat, a vége fele pedig inkább a Sportklub próbálkozott.

A mérkőzést és a továbbjutást eldöntő találatot Részegh Tamás szerezte a 80. percben, védhetetlenül lőtte a hosszú felső sarokba a Levintől kapott korongot (2–3).

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, hetedik mérkőzés:
Budapest Jégkorong Akadémia HC–Csíkszeredai Sportklub 2–3 – hosszabbítás után, aranygóllal (0–1, 1–1, 1–0, 0–1).
Gólszerzők: Tóth Gergely (23.) és Tóth Richárd (43.), illetve Salló Alpár (5.), David Levin (28.) és Részegh Tamás (80.).
Kapura lövések: 51–42.
Büntetőpercek: 6–27. (ebből Spencer Asuchak-nak 5+20 perc fegyelmi),
Játékvezetők: Nagy Attila és Tóth Renátó, illetve Kovács Péter és Kövesi Bence.

Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas Roland, Kiss Dániel Péter (kapusok) – Szabó Bence, Pozsgai Tamás, Kirils Galoha, Ilja Culigin, Schlekmann Márk (első sor); Dóczi Zsombor, Tóth Gergely, Jevgenyij Mozer, Weidemann Márk, Keresztes Levente (második sor); Varga John Kaden, Oliver Dame-Malka, Tóth Richárd, Nagy Krisztián, Sági Martin, (harmadik sor); Vitalij Tyeszlenko, Ravasz Csanád, Joni Jesperi Viikilä, Molnár Bálint, (negyedik sor). Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Salló Alpár, Troy Rutkowski, Jevgenyij Szkacskov, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Gecse Hugó, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Eduard Cășăneanu, Láday Tamás, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Fodor Csanád (harmadik sor); Bajkó Norbert, Spencer Asuchak, Rokaly Norbert, Aidan Brown (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharcot a Sportklub nyerte összesítésben 4:2-re.

A pénteken kezdődő elődöntőben Brassói Corona–Gyergyói HK és Ferencváros – Csíkszeredai Sportklub párharcok lesznek.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.