Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kanada a hokivilágbajnok, Lettország a bronzérmes

Gergely Imre 2023. május 29., 11:01

Kanada világbajnoki aranya semmilyen meglepetést nem jelent, a lettek bronzérme azonban történelmi: a kis balti ország első érmét szerezte.

Kanada a hokivilágbajnok, Lettország a bronzérmes
Fotó: iihf.com

Paterka és Fischbuch találataival 1–0-ra és 2–1-re is vezetett Németország az elit jégkorongvilágbajnokság fináléjában, de ez semmire sem volt elég, a kanadaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, és utána még háromszor beverték a pakkot a német ketrecbe, ezzel pedig 5–2-re győztek.

A juharlevelesek 28. világbajnoki aranyukat szerezték meg ezzel, ami azért lényeges, mert igy megelőzték az örökranglistán az orosz/szovjet válogatottat, akikkel eddig 27-27 sikerrel egálban voltak.

A tampere-i arénában nem volt igazán vébédöntőhöz illő hangulat, de annál inkább izzott a csarnok Rigában. A társházigazda Lettország először szerepelhetett vébén a legjobb négy között, és ha a döntőbe jutás nem is jött nekik össze, számukra a bronz is óriási értéket jelenthetett.

Ennek megfelelően óriási energiával, foggal-körömmel küzdöttek a lett játékosok. Roberts vezető góljára és Jaks találatára is volt válasza az amerikaiaknak, mindkétszer Grimaldi volt eredményes. A harmadik harmadban Coronato már az Egyesült Államoknak szerzett vezetést, Rubins hőssé vált azzal, hogy 3–3-ra alakította az eredményt és ezzel hosszabbításba küldte a bronzmeccset.

Rubins neve pedig biztosan bekerül a lett történelemkönyvekbe, hiszen a ráadásban a mindent eldöntő találatot is belőtte. Jöhetett az óriási ünneplés. Lettország története során először szerzett világbajnoki érmet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.