Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jégpálya épült Bukarestben, 12 év után újra lesz hivatalos hokimeccs a fővárosban

Dobos László 2024. június 05., 12:05 utolsó módosítás: 2024. június 05., 12:06

Idén már augusztusban elkezdődik a hazai jégkorongidény, augusztus utolsó napján rendezik meg Bukarestben az új Berceni-jégcsarnokban a Szuperkupát, amelyen a Brassói Corona és a Gyergyói HK csap majd össze.

Jégpálya épült Bukarestben, 12 év után újra lesz hivatalos hokimeccs a fővárosban
Galérianézet
Az új bukaresti műjégpálya június elején Fotó: facebook/ Daniel Băluță

A Román Jégkorong-szövetség (FRHG) Nagy Attila által elnökölt vezetőségének egyik újítása, hogy idéntől megrendezik a Szuperkupát. Ezen a két romániai hokis sorozat, a bajnokság és a Román kupa két legjobb együttese vesz részt. A Brassói Corona megnyerte a pontvadászatot és a kupát, utóbbiban pedig a Gyergyói HK volt a másik döntős.

A 2024-es Szuperkupának a felépült, és csak a működési engedélyekre váró bukaresti Berceni-jégcsarnok ad majd otthont, augusztus 31-én.

A főváros déli részén fekszik a Berceni lakótelep, a negyed nevének eredetét vitatják, de egyes történészek szerint a kuruc főgenerális, gróf Bercsényi Miklósról, II. Rákóczi Ferenc harcostársáról kapta. Az új létesítmény 10 millió euróból épült fel 1 év és 8 hónap alatt, a felnőtt jégkorongmérkőzésekre alkalmas jégpálya nézőterén 800 néző foglalhat majd helyet.

A Berceni jégcsarnok látványterve Fotó: facebook/ Daniel Băluță

Nagy Attila jelen volt azon a sajtótájékoztatón, amelyen Daniel Băluță, Bukarest 4. kerületének polgármestere bejelentette, hogy készen van a jégcsarnok. „A szövetség vezetőtestülete, a szövetségi büró döntött a helyszínről és az új rendezvényről, a Szuperkupáról. Ennek bukaresti helyszíne a sportág népszerűsítését is szolgálja” – tudtuk meg Nagy Attilától, aki elmondta, hogy a 2024–2025-es ifjúsági jégkorong-bajnokságokra a nevezési határidő június 10-én jár le.

A felnőtt férfi bajnokság kezdési időpontjáról és lebonyolítási rendszeréről még tárgyalások zajlanak a klubokkal, illetve a Magyar Jégkorong-szövetség új vezetőségével.

Sajtótájékoztató a Berceni jégcsarnokban. Balról jobbra Tánczos Barna szenátor, Elisabeta Lipă, az Országos Sportügynökség (ANS) elnöke, Daniel Baluță, Bukarest 4. kerületének polgármestere és Nagy Attila, a Román Jégkorong-szövetség elnöke Fotó: Román Jégkorongt-szövetség (FRHG)

Mi a helyzet a Flamaropol Műjégpályával?

Bukarest régi, emblematikus műjégpályája, a Mihai Flamaropol jégcsarnok (volt Augusztus 23) 1958-ban épült, és évtizedeken át a Bukaresti Steaua otthonául szolgált. Az 1970-es évek elején fedték be, majd később felvette a Mihai Flamaropol nevet, 2012-ben bezárták, majd 2016-ban lebontották.

Hét évvel ezelőtt, 2017-ben kezdték el újraépíteni, de a mai napig nem fejezték be. Nagy Attila, a FRHG elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy megvárják a választásokat, majd azt követően tárgyalni fognak az új polgármesterrel, hogy ez a létesítmény is ismét használható legyen, újra betöltse fontos szerepét a romániai jégkorongban.

Bukarest közelében, Otopeni-ben 2016-től működik a Allianz-Țiriac Arena nevű műjégpálya, amelynek lelátója 450 férőhelyes. Az utóbbi időben ott rendezte hazai mérkőzéseit a Bukaresti Steaua jégkorong együttese.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.