Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jégkorong vb: a franciák és az osztrákok ellen szeretne pontokat szerezni a magyar válogatott

Dobos László 2023. május 15., 13:00

Két vereséggel kezdte a magyar válogatott a jégkorong világbajnokságon, de Kevin Constantine szövetségi kapitány szerint az amerikaiak elleni 7–1-es vereség pozitívuma, hogy csapata remekül, bátran kezdte a mérkőzést.

Jégkorong vb: a franciák és az osztrákok ellen szeretne pontokat szerezni a magyar válogatott
Galérianézet
Nagyon fontos lesz a folytatásban, hogy a játékosok miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott amerikai edzője elmondta, hogy a vasárnapi jó rajt bizakodásra ad okot, mert azzal abszolút nem volt elégedett, ahogyan szombaton, a dánokkal (1–3) szemben kezdtek a játékosai. „Most jól vágtunk bele a mérkőzésbe, de fokozatosan fogyott ki az üzemanyag a tartályunkból, hiszen alig volt pihenő időnk, a mai korongbedobás előtt 16 órával hagytuk abba az előző összecsapást. Nagyon örülök annak, ahogy Horváth Dominik teljesített, négy hete nem játszott meccset. Sajnos, voltak eladott korongjaink, és ezt az amerikaihoz hasonló csapatok könyörtelenül kihasználják” – fogalmazott Constantine, akinek ez az első felnőtt világversenye szövetségi kapitányként.

Népes szurkolótábora van a magyar válogatottnak a vébén Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kiemelte, nagyon fontos lesz a folytatásban is, hogy a játékosai miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek, mert sokszor ezek fontosabb tényezők a sikerben, mint a fizikális vagy ügyességi faktorok.

„A cél semmit sem változott: szeretnénk bennmaradni, ezért dolgoztunk egész szezonban, és ezért dolgozunk a vb-n is. Meg kell ragadnunk azt a bizonyos, sokat emlegetett pillanatot. Kedden nagyon fontos mérkőzés vár ránk” – tette hozzá.

Az előzetes papírforma alapján a keddi, franciák és a május 22-i, osztrákok elleni találkozón van reális esélye a magyar válogatottnak pontot, pontokat szerezni, és kiharcolni, hogy jövőre a prágai-ostravai világbajnokságon is ott legyen, ne pedig a divízió 1/A-ra készüljön.

Sofron gólja a dánok elleni meccsen Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott eddigi két mérkőzésén két gólt szerzett, mindkettőt a Csíkszeredai Sportklub csatára, Sofron István ütötte. Sofron szerint az elején meglepték az amerikaiakat. „Nem is kezdhettünk volna jobban, hamar vezettünk. Persze az ellenfél van olyan jó, hogy ilyenkor tempót vált, és az már sok volt nekünk.

Érezhető volt, hogy a második harmadtól más intenzitású amerikai válogatott van a jégen, és akkor már látszódott a két csapat közötti különbség”

– nyilatkozta a válogatottban 71 gólnál járó csatár.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A svéd válogatott második mérkőzésén is kapott gól nélkül győzött a világbajnokság magyar érdekeltségű tamperei csoportjában. A skandináv együttes vasárnap 5–0-ra verte az osztrákokat.

Jégkorong-világbajnokság, csoportkör, 2. forduló:

A csoport (Tampere): Egyesült Államok–Magyarország 7–1 (2–1, 2–0, 3–0), Svédország–Ausztria 5–0 és Dánia–Franciaország 4–3 (hosszabbítás után).
Az állás: 1. Egyesült Államok 6 pont (11–2), 2. Svédország 6 (6–0), 3. Dánia 5, 4. Franciaország 3 (5–5), 5. Finnország 3 (5–7), 6. Ausztria 1, 7. Németország 0 (3–5), 8. Magyarország 0 (2–10).

B csoport (Riga): Csehország–Kazahsztán 5–1, Svájc–Norvégia 3–0 és Kanada–Szlovénia 5–2.
Az állás: 1. Svájc 6 (10–0), 2. Kanada 6 (11–2), 3. Csehország 6 (8–3), 4. Szlovákia 3, 5. Kazahsztán 2, 6. Norvégia 1, 7. Lettország 0 (1–8), 8. Szlovénia 0 (2–12).

A csoportok első négy helyezettje bejut a negyeddöntőbe, az utolsók kiesnek, és jövőre a divízió 1/A-ban szerepelnek.

A további program

Hétfő (május 15.): 16.20-tól Németország–Egyesült Államok és Szlovákia–Kanada, 20.20-tól Finnország–Svédország és Csehország–Lettország.

Kedd (május 16.): 16.20-tól Dánia–Ausztria és Szlovénia–Norvégia, 20.20-tól Franciaország–Magyarország és Svájc–Kazahsztán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.