Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén is negyedik lett a gyergyói női hokicsapat Magyarországon

Gergely Imre 2023. március 20., 17:15

Megismétlődött a magyar U25A bajnokságban a kisdöntő, a gyergyószentmiklósi Fox Hockey ismét az FTC-Telecom csapatával találkozott, ezúttal is csak a negyedik helyen zártak a rókalányok.

Idén is negyedik lett a gyergyói női hokicsapat Magyarországon
Az elsőt pedig megnyerték Fotó: Fox Hockey

Befejeződött a magyar U25A bajnokság, a gyergyószentmiklósi Fox Hockey a hétvégén játszotta a bronzéremért kiírt mérkőzéseket. Az elsőt még megnyerték Laczkó-Szabó Zsuzsannáék, de végül a Fradi lányai jobbnak bizonyultak.

Az egyik fél második győzelméig tartó kisdöntő első felvonása igazán jól sikerült a gyergyói női jégkorongozóknak, a két döntetlen harmad után a harmadikban előnyt szereztek, amit aztán meg is tudtak tartani.

Még egy siker kellett volna, ahhoz, hogy a tavalyi negyedik hely után előrébb lépjenek, de nem jött össze, a Ferencváros összeszedte magát, és felülmúlta Barabás László edző együttesét.

A sorsdöntő harmadik találkozón vasárnap a 24. percig volt nyílt a mérkőzés, akkor 3–2-t mutatott az eredményjelző az FTC javára, de aztán a záró játékrész elején újra betaláltak a budapestiek, és ezzel meg is nyerte a meccset és összességében a párharcot a Fradi. Barabás László lehozta a kapusát is, mindent egy lapra feltéve, de ez sem segített, a végeredmény 5-2-lett üres kapus góllal.

Az edzéseken való részvétel hiánya és a fegyelmezetlenségek döntöttek

„Ha a szezont nézzük összességében, akkor részben elégedett lehetnék. Egy nagyon jó kapusteljesítménynek köszönhetően tudtunk rájátszásban szerepelni, nagyon sok meccsünk dőlt el hosszabbításban, ami azt mutatja, erős ellenfél voltunk mindenki számára.

Azonban a fő probléma az, hogy sok játékosunk nem gyergyói, vagy környékbeli, hanem bukaresti, brassói, vagy ploiești-i is van köztük, így lehetetlen volt elérni, amit szerettünk volna, vagyis azt, hogy hetente legalább egy edzésen közösen tudjunk dolgozni.

Kevés lánnyal dolgozhattunk együtt rendszeresen, így csapattaktikát nem is tudtunk gyakorolni, inkább egyéni technikai fejlesztésre alapoztunk. Így nem lehetett szó emberelőny gyakorlásról és hasonlókról. El is mondtam a lányoknak, hogy ha előre akarunk lépni, akkor ezen muszáj lesz változtatni. Másként nem lehet” – összegzett Barabás László.

Fotó: Fox Hockey

Barabás rámutatott még, hogy az egész mezőnyben a Fox Hockey volt a legfegyelmezetlenebb csapat. A rájátszás 5 mérkőzésén, azaz az elődöntőben és a bronzmeccseken 135 perc kiállítást szedtek össze a lányok, ami rengeteg. „Nagyon sok volt az ütközés, ami női jégkorongban szabálytalan” – mutatott rá.0

A Fox Hockey számára még egy mérkőzés van hátra a szezonban, amit a kétcsapatos romániai bajnokságban játszanak, hozzájuk képest nagyon gyenge képességű Sportul Studențesc ellen. A csapat gerince alkotja majd a román válogatott keretének zömét is a Brassóban sorra kerülő Divizió III-as vébén.

Magyar női U25A jégkorongbajnokság

FTC-Telekom–Gyergyószentmiklósi Fox Hockey 1–3 (0–0, 1–1, 0–2).
Gólszerzők: Sőléd Orsolya (25. perc), illetve Iana Plativa (38.), Vitos Anna (41.), Bende Júlia (45.)

FTC-Telekom–Gyergyószentmiklósi Fox Hockey 3–0 (0–0, 1–0, 2–0).
Gólszerzők: Hidasi Szabina (36., és 52. perc), Gottlibet Zóra (49.)

FTC-Telekom–Gyergyószentmiklósi Fox Hockey 5–2 (2–1, 1–1, 2–0).
Gólszerzők: Sőléd Orsolya (12. És 24. perc), Gottlibet Zóra (13.), Péter Csilla (45.), Hidasi Szabina (60.) illetve Máthé Blanka (15.), Szekeres Edit (24.).

A bajnokság döntője a HKB és a MAC Marilyn között zajlik, itt a HKB nyerte az első mérkőzést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.